Rhône to the Bone Rouge
Rhone to the Bone on nimensä mukaisesti tyyppiesimerkki Côtes du Rhônen erinomaisista nuorista punaviineistä.
Kirkkaan rubiininpunaisen viinin reunat vivahtavat purppuraan luvaten tuoreutta ja heleää hedelmää. Ja sitä löytyy: antava mutta herkkä tuoksu on kirsikkainen ja vadelmainen, taustalla häivähtää myös lakritsia. Suussa kuiva, ryhdikäs ja täyteläinen viini on niin ikään maukas ja mehevän marjainen. Silkkiset tanniinit tasapainottavat runsasta hedelmää ja jälkimaku on pyöreän herukkainen ja hieman mausteinen.
Valmistus: Grenache ja Syrah –rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä, ja sekä alkoholikäymisen että sitä seuranneen 4-5 viikon maseraation aikana mäskiä on sekoitettu aromien muhkeuden maksimoimiseksi. Viiniä on kypsytetty terästankeissa yhden vuoden ajan ennen pullotusta.
Tuoksu: Kirskikkaa, vadelmaa, lakritsia
Maku: Täyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, mausteinen
Makuprofiili: Vivahteikas ja kehittynyt
Ruokasuositus: Lammas, vihannesjuustogratiinit, kovat juustot, yrttilisukkeet
Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Côtes de Rhône
Tuottaja: Ravoire et Fils
Alkoholipitoisuus: 14.00 %
Sokeripitoisuus: 1,0g/l
Happopitoisuus: 4.6 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 946887
Rypäleet: Grenache, Syrah
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima
Tuottajan tiedot
Roger Ravoire ja hänen poikansa valmistavat viinejä Luberonin rinteiden juurella, Rhonen laakson ja Provencen alueiden rajamailla. Suvussa on pitkät juuret viininvalmistuksessa, ja Ravoirien taitoihin luottavat useat viininviljelijät niin Rhonessa kuin Provencessakin.
Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »