Sulje

Régnard Chablis Saint Pierre

Chablis´n vanhimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan viinitalon perinteikäs, raikas ruoan kumppani

Vaalean sitruunankeltainen viini tuoksuu chablis´lle tyypillisesti sitruksille, vihreälle omenalle ja hieman valkoisille kukille. Suussa se on kuiva, hapokas ja mineraalinen toistaen viileän ilmaston hedelmiä. Pitkä jälkimaku.

Väri: Vaalean sitruunankeltainen

Tuoksu: Sitruksinen, omenainen

Maku: Kuiva, hapokas, mineraalinen

Ruokasuositus: Perinteisesti äyriäisten, hapokkuutta vaativien kalaruokien tai ostereiden kanssa, mutta myös yrttiset vaaleat lihat ja kermaiset kastikkeet nauttivat chablis´ta.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Chablis
Tuottaja: Régnard
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Chardonnay
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Chablis´n vanhimpiin ja arvostetuimpiin lukeutuvan talon perusti Zéphir Régnard vuonna 1860. Paroni Patrick de Ladoucette osti Régnardin vuonna 1984, ja saatuaan aiemmin erinomaisia tuloksia Ch. du Nozet’n kellarien modernisoinnista Pouilly-sur-Loiressa, hän teki vastaavat uudistukset myös Régnardilla; mm. ruostumattomasta teräksestä valmistetut käymistankit otettiin käyttöön ja kellareissa siirryttiin viinin kypsymistä häiritsemättömään valaistukseen. de Ladoucetten tavaramerkkejä ovat tinkimätön laatu, maaperän ja alueen perinteiden kunnioitus sekä tammen käytön välttäminen viinin aromikkuuden ja raikkauden maksimoimiseksi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »