Sulje

Pazo de San Mauro

Euroopan historiallisimpiin viinitiloihin kuuluvalta Pazo de Mauron tilalta kuiva, raikas, hieman sitruksinen ja hedelmäinen valkoviiniuutuus. Loistava pari grillatuille äyriäisille, mereneläville ja sushille. Viiniköynnösten keski-ikä on noin 35 vuotta.

Euroopan historiallisimpiin viinitiloihin kuuluva Pazo de Mauron tila on perustettu 1591. Se on Condado de Tean aluella Rias Baixasissa. Terasseilla olevat tarhat muodostavat luonnollisen amfiteatterin rinteille, jotka laskevat Miño-joen rantaan. Viiniköynnösten keski-ikä n 35 v.

Valmistus: Rypäleet on käsin poimittu. Alkoholikäyminen terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa 10-15 päivää.

Väri: Kalpea sitruunankeltainen

Tuoksu: Aromaattinen, hedelmäinen tuoksu, jossa valkoisia kukkia

Maku: Kuiva ja raikas, hieman sitruunaa ja valkoisia hedelmiä

Ruokasuositus: Grillatut äyriäiset, kaikki merenelävät, sushi

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Espanja
Tuotantoalue: Rias Baixas D.O.
Tuottaja: Marques de Vargas
Alkoholipitoisuus: 12.5 %
Sokeripitoisuus: 2.0 g/l
Happopitoisuus: 7,4 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 934808
Rypäleet: 100 % Albariño
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Marques de Vargas on perheomisteinen, vuonna 1840 perustettu viinitalo Espanjassa. Talo tuottaa upeita, laadukkaita viinejä omilta tarhoiltaan kolmelta eri viinialueelta: La Rioja, Ribera del Duero ja Rias Baixas. Marques de Vargas -viinitalo sai alkunsa kun Don Felipe de Mata, Vargaksen 8. markiisi, istutti ensimmäiset viiniköynnökset Riojaan, Hacienda Pradalogariin. Nyt on menossa jo perheen neljäs sukupolvi intohimoisia viljelijöitä. Viinitaloon kuuluvat:

Marques de Vargas, joka sijaitsee Logronossa, Rioja Altan sydämessä. Tila käsittää 60 ha alueen ja siellä kasvavat Riojan alueen tyypilliset rypäleet: Tempranillo, Garnacha, Mazuelo, Graciano ja Maturana. Viljelyssä ei käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä.

Bodega Conde de San Cristobal on Ribera del Duerossa, Pago del Valdemestrossa. Tilan perusti Matan perhe vuosisadan alussa ja tilan nimi on muisto isoisä Pelayon kunniaksi (isoisä Pelayo oli San Cristobalin 8. kreivi). Tila on 80 ha kokoinen ja viljeltävät rypäleet ovat: Tinta Fina, Merlot sekä Cabernet Sauvignon. Viljelyssä ei käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä. Tilalla valmistetaan ainoastaan punaviinejä.

Pazo de Mauron tila tuli perheen omistukseen 2003 ja se sijaitsee legendaarisella Albariño-rypäleen alueella Rias Baixasissa. Itse tila on vuodelta 1591 ja siellä on aina valmistettu viiniä. Tila on Condado de Tean alueella ja se on 30 ha kokoinen. Köynnösten keski-ikä on n 40 v. Suurin osa köynnöksistä on Albariñoa, mutta tilalla kasvatetaan myös Loureiro ja Godello -lajikkeita.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »