Sulje

Kyrö Napue Gin

Kesäisen metsäinen ja helposti tunnistettava suomalainen Napue gini.

Valmistus: Ruispohjaisessa Napue ginissä maistuu 12 kuivayrtin lisäksi neljä tuoretislattua paikallista kasvia ja marjaa: mesiangervo, tyrni, karpalo ja koivunlehti. Lopputulos on kesäisen metsäinen ja helposti tunnistettava.

Väri: Kirkas

Tuoksu: Yrttisestä ja täyteläisestä tuoksusta löytyy mesiangervoa ja raikkautta sitruksista

Maku: Runsas maku, jossa tuntuu yrttisyys sekä lopuksi ruis ja pippuri

Käyttövinkki: Napue & tonic tarjoillaan runsailla jäillä, rosmariinin oksalla ja muutamalla karpalolla koristeltuna.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Suomi
Tuottaja: Kyrö Distillery Company
Alkoholipitoisuus: 46.30%
Pullokoko: 0.5
Korkki: Synteettinen korkki
Alkon tuotenumero: 112536
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Kuten moni muukin hyvä idea, sai ajatus Kyrö Distillery Companysta alkunsa saunan lauteilla, kun viisi ystävystä siemaili amerikkalaista ruisviskiä. Pojat pohtivat, miksi ei voisi Suomessakin tislata ruisviskiä. Suomalaisethan kuluttavat kuusi kertaa enemmän ruista kuin muu maailma ja ruisleipä valittiin viralliseksi kansallisruoaksikin. Siitä idea kehkeytyi nopeasti eteenpäin ja oivallinen paikka tislaamolle löytyi vanhasta osuusmeijeristä, Isostakyröstä.

Pienen remontoinnin jälkeen, pannut kuumenivat ensimmäisen kerran vuonna 2014. Tänä päivänä Kyrö Distillery on useita kansainvälisiä palkintoja voittanut ruistislaamo, jonka tuotteita myydään jo lähes kolmessakymmenessä maassa. Ruis on vahvasti kaiken tekemisen keskiössä ja ruisviskin lisäksi tuoteportfoliossa on myös ruisginejä ja ruisbittereitä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »