Sulje

Marques de Vargas Reserva

Täyteläinen ja moniulottoinen Riojan punaviini lihojen ja juustojen kumppaniksi

Valmistus: Käsinpoimitut rypäleet on poimittu Pradalogarin tilalta, jossa viiniköynnösten keski-ikä on noin 35 vuotta. Viiniä on käytetty 22 500 litran terästankeissa 11-13 päivää kontrolloidussa lämpötilassa. Kypsytys 18 kk ajan ranskalaisissa, venäläisissä ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä (korkeintaan 5 vuotta vanhoissa). Hyvä ikääntymispotentiaali.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Moniulotteinen tuoksu, jossa marjaisuutta ja pientä mausteisuutta

Maku: Täyteläinen maku, jossa silkkiset tanniinit, kypsiä marjoja ja mausteisuutta

Ruokasuositus: Punainen grillattu liha, ilmakuivattu kinkku, vuohenjuusto

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Espanja
Tuotantoalue: DOCa Rioja
Tuottaja: Marques de Vargas
Alkoholipitoisuus: 14 %
Sokeripitoisuus: 1,7 g/l
Happopitoisuus: 5,3 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 949382
Rypäleet: 80 % Tempranillo, 15 % Mazuelo, 5 % Garnacha
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Marques de Vargas on perheomisteinen, vuonna 1840 perustettu viinitalo Espanjassa. Talo tuottaa upeita, laadukkaita viinejä omilta tarhoiltaan kolmelta eri viinialueelta: La Rioja, Ribera del Duero ja Rias Baixas. Marques de Vargas -viinitalo sai alkunsa kun Don Felipe de Mata, Vargaksen 8. markiisi, istutti ensimmäiset viiniköynnökset Riojaan, Hacienda Pradalogariin. Nyt on menossa jo perheen neljäs sukupolvi intohimoisia viljelijöitä. Viinitaloon kuuluvat:

Marques de Vargas, joka sijaitsee Logronossa, Rioja Altan sydämessä. Tila käsittää 60 ha alueen ja siellä kasvavat Riojan alueen tyypilliset rypäleet: Tempranillo, Garnacha, Mazuelo, Graciano ja Maturana. Viljelyssä ei käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä.

Bodega Conde de San Cristobal on Ribera del Duerossa, Pago del Valdemestrossa. Tilan perusti Matan perhe vuosisadan alussa ja tilan nimi on muisto isoisä Pelayon kunniaksi (isoisä Pelayo oli San Cristobalin 8. kreivi). Tila on 80 ha kokoinen ja viljeltävät rypäleet ovat: Tinta Fina, Merlot sekä Cabernet Sauvignon. Viljelyssä ei käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä. Tilalla valmistetaan ainoastaan punaviinejä.

Pazo de Mauron tila tuli perheen omistukseen 2003 ja se sijaitsee legendaarisella Albariño-rypäleen alueella Rias Baixasissa. Itse tila on vuodelta 1591 ja siellä on aina valmistettu viiniä. Tila on Condado de Tean alueella ja se on 30 ha kokoinen. Köynnösten keski-ikä on n 40 v. Suurin osa köynnöksistä on Albariñoa, mutta tilalla kasvatetaan myös Loureiro ja Godello -lajikkeita.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »