Sulje

Marques de Vargas Hacienda Pradolagar

Hacienda Pradalogar on yhden palstan viini, jota tehdään vain erinomaisina vuosina ja pullot on numeroitu. Palsta on Marques de Vargasin vanhimmalla tilalla – siitä viinin nimi. Viini on enimmäkseen Tempranillo-rypälettä, mutta mukana pieniä määriä muita rypäleita antamassa hedelmäisyyttä, tekstuuria ja mineraalisuutta.

Valmistus: Käsinpoimitut rypäleet käytetään pienissä terästankeissa, erä kerrallaan riippuen kypsyydestä ja maaperästä. Kypsytys 17 kk uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Pitkä kellarointipotentiaali.

Väri: Tumman rubiininpunainen

Tuoksu: Moniulotteinen tuoksu, jossa ihanasti balsamicoa, mutta myös tummien marjojen tuomaa raikkautta

Maku: Erittäin täyteläinen, elegantti ja tasapainoinen viini, jossa maku seurailee tuoksun aromeja

Ruokasuositus: Riista, naudan sisäfile ja tryffelijuustot

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Espanja
Tuotantoalue: DOCa Rioja
Tuottaja: Marques de Vargas
Alkoholipitoisuus: 14,00 %
Sokeripitoisuus: 0.80 g/l
Happopitoisuus: 5,7 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Tempranillo, Mazuelo, Graciano ja Maturana
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Marques de Vargas on perheomisteinen, vuonna 1840 perustettu viinitalo Espanjassa. Talo tuottaa upeita, laadukkaita viinejä omilta tarhoiltaan kolmelta eri viinialueelta: La Rioja, Ribera del Duero ja Rias Baixas. Marques de Vargas -viinitalo sai alkunsa kun Don Felipe de Mata, Vargaksen 8. markiisi, istutti ensimmäiset viiniköynnökset Riojaan, Hacienda Pradalogariin. Nyt on menossa jo perheen neljäs sukupolvi intohimoisia viljelijöitä. Viinitaloon kuuluvat:

Marques de Vargas, joka sijaitsee Logronossa, Rioja Altan sydämessä. Tila käsittää 60 ha alueen ja siellä kasvavat Riojan alueen tyypilliset rypäleet: Tempranillo, Garnacha, Mazuelo, Graciano ja Maturana. Viljelyssä ei käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä.

Bodega Conde de San Cristobal on Ribera del Duerossa, Pago del Valdemestrossa. Tilan perusti Matan perhe vuosisadan alussa ja tilan nimi on muisto isoisä Pelayon kunniaksi (isoisä Pelayo oli San Cristobalin 8. kreivi). Tila on 80 ha kokoinen ja viljeltävät rypäleet ovat: Tinta Fina, Merlot sekä Cabernet Sauvignon. Viljelyssä ei käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä. Tilalla valmistetaan ainoastaan punaviinejä.

Pazo de Mauron tila tuli perheen omistukseen 2003 ja se sijaitsee legendaarisella Albariño-rypäleen alueella Rias Baixasissa. Itse tila on vuodelta 1591 ja siellä on aina valmistettu viiniä. Tila on Condado de Tean alueella ja se on 30 ha kokoinen. Köynnösten keski-ikä on n 40 v. Suurin osa köynnöksistä on Albariñoa, mutta tilalla kasvatetaan myös Loureiro ja Godello -lajikkeita.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »