Sulje

Marc Brédif Chinon Réserve Privée

Loiren alueella Chinonissa tuotetaan luonteikasta cabernet franc –viiniä. Maista perinteikkään tuottajan rustiikkia laatuviiniä vaikkapa yrttisen lihapadan kanssa!”

 

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan yrtiiselle, hieman savuiselle ja kypsän marjaisalle. Mustaherukan, luumun ja karhunvatukan aromeja täydentää myös cabernet francille tyypillinen lyijykynä sekä maanläheisyys. Suussa kuiva ja keskitäyteläinen, runsaan hapokas ja ryhdikkään tanniininen. Napakka kokonaisuus on tyylikkään luonteikas ja jälkimaku pyytää ruokaa seurakseen.

Väri: Keskisyvä rubiininpunainen

Tuoksu: Maanläheisessä tuoksussa voi aistia mm. mustaherukkaa, luumua, karhunvatukkaa, savua ja lyijykynää.

Maku: Keskitäyteläinen, kuiva, runsaan hapokas ja tanniininen. Napakka ja pitkä, gastronominen.

Makuprofiili: Vivahteikas ja kehittynyt

Ruokasuositus: Yrttiset liharuoat, punertavaksi jätetyt pihvit, possu yrttikastikkeessa, kovat juustot

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Chinon (Loire)
Tuottaja: Marc Brédif
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 1.0 g/l
Happopitoisuus: 5.6 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 408137
Rypäleet: Cabernet Franc
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Vuonna 1893 perustetun Marc Brédifin majesteettisissa kellareissa Toursin kaupungin itäpuolella kypsyneet viinit on kautta aikojen tunnettu alueen parhaimmistoon kuuluvina. Paroni Patrick de Ladoucette osti Marc Brédifin vuonna 1980 ja herätti satavuotiaan talon uudelleen henkiin yhdistämällä talon perinteet ja nykyajan viininvalmistusteknologian.

Marc Brédifin Loire-joen kalkkikiviseen rantatörmään louhitut kellarit, joiden kaivaminen aloitettiin jo kahdeksannella vuosisadalla, kuuluvat alueen laajimpiin ja upeimpiin. Syvälle maan uumeniin ulottuvat viileät ja kosteat tunnelit tarjoavat viinille ihanteelliset kypsymisolosuhteet.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »