Sulje

Livon Collio Friulano

Laadukas ja elegantti Koillis-Italian klassikko

Vaalea oljenkeltainen väri. Hedelmäinen herkkä tuoksu on kypsän sitruunainen, omenainen, hieman persikkainen. Suussa kuiva, hapokas ja kypsän hedelmäinen sekä aavistuksen yrttinen ja mantelinen. Jälkimaku supistaa suussa miellyttävästi.

Valmistus: Fermentaatio viileissä terästankeissa, jonka jälkeen viini jätetään hiivasakan päälle samoihin tankkeihin 5kk ajaksi. Kypsyy myös pullossa ennen myyntiin laskua.

Väri: Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu: Hienostuneen hedelmäinen

Maku: Kuiva, hapokas ja yrttinen

Ruokasuositus: Aperitiivina, kalaruokien ja vaaleiden lihojen sekä ilmakypsytetyn kinkun seuralainen

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Collio
Tuottaja: Livon
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Happopitoisuus: 5.7 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 505767
Rypäleet: Friulano
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Dorino Livon osti ensimmäiset tarhansa 1964 ja siitä lähtien perheyritys on laajentunut tarha tarhalta, alue alueelta, ja nykyisin he viljelevät myös Chianti Classicossa sekä Umbrian Montefalcossa. Friulissa viinejä on viljelty jo Rooman imperiumin aikoihin, ja perheyritys jatkaa perinteitä Colli Orientali del Friulin kukkuloiden katveessa, korjauttamastaan Locanda Villa Chopriksesta käsin.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »