Sulje

Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese

Itävallan ”nestemäistä kultaa” saadaan vain poikkeuksellisen hyvinä vuosina. Trockenbeerenauslesen tiivis hunajainen makeus ja raikas hapokkuus tekevät viinistä yhden maailman halutuimmista juomista!

Kullankeltaisen viinin tuoksu on tulvillaan aprikoosin, ananaksen, marmeladin, hunajan ja hienon jalohomeen aromeja. Suussa makea, täyteläinen, erittäin hapokas, aromeillaan aistit täyttävä ja erittäin pitkä kokonaisuus, joka on täydellisessä tasapainossa – superlatiivien täydentäessä toisiaan.

Valmistus: Itävallan ylimpään Qualitätswein-luokitukseen "Trockenbeerenauslese" päästään vain niinä harvoina syksyinä, kun sääolosuhteet sallivat rypäleiden kypsyä todella pitkään ja kehittää arvokasta jalohometta. Lainsäädäntö valvoo sekä rypäleiden minimisokeripitoisuutta sekä jalohomeen läsnäoloa. Rypäleet kerätään valikoiden, ja kurtistuneiden jalohomeisten rypäleiden tiivis ja makea mehu käy vain osittain, jolloin rypäleiden luonnollista sokeria on vielä runsaasti jäljellä.

Väri: Kullankeltainen

Tuoksu: Tulvillaan aprikoosin, ananaksen, marmeladin, hunajan ja hienon jalohomeen aromeja

Maku: Makea, täyteläinen, erittäin hapokas, aromeillaan aistit täyttävä ja erittäin pitkä kokonaisuus, jonka makea hedelmäisyys sekä runsas hapokkuus ovat täydellisessä tasapainossa

Käyttövinkki: Useat jälkiruoat kuten esimerkiksi tart tatin, sinihomejuusto ja hanhenmaksa saavat tästä viinistä upean kumppanin!

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Itävalta
Tuotantoalue: Burgenland
Tuottaja: Lenz Moser
Alkoholipitoisuus: 10.50%
Sokeripitoisuus: 260.0 g/l
Happopitoisuus: 6.3 g/l
Pullokoko: 0.375
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 007922
Rypäleet: Bouvier, Chardonnay, Muskat Ottonell, Neuburger, Welschriesling
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Lenz Moserin nimi liitetään erottamattomasti Itävallan upeimpien viinien tuotantoon. Päätila sijaitsee Rohndorfissa Kremsin lähellä, lisäksi heillä on tilat Weinviertelissä ja Burgenlandissa. Lenz Moser uhraa paljon aikaa ja rahaa tutkimukseen, kehitykseen ja teknologiaan. Perinteet ja modernit viininvalmistustekniikat mahtuvat hyvin saman katon alle – ekologisia näkökantoja unohtamatta.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »