Sulje

Kyrö Malt

Sataprosenttisesti suomalaisesta ruismaltaasta tehty single malt-ruisviski

Ankarissa olosuhteissa kasvavalla rukiilla on erityinen paikka suomalaisten sydämessä. Suomen olosuhteissa rukiin jyvä on pienempi mutta maukkaampi kuin etelämmässä. Emme suodata ruista missään vaiheessa prosessiamme koska haluamme ottaa täysjyvärukiista kaiken maun irti.

Maailmallakin harvinaisessa rukiisessa single malt-viskissä yhdistyy rukiin pippurisuus tynnyrin makeuteen. Lopputuloksena on makean vaniljainen, rukiisen pippurinen ja luonteikas viski.

Valmistus: Kyrö Single Malt Rye Whisky on tislattu 100% suomalaisesta täysjyvärukiista ja kypsytetty amerikan valkotammitynnyreissä vähintään kolme vuotta.

Väri: Mahonginruskea

Tuoksu: Rukiinen ja pippurinen

Maku: Makean vaniljainen, rukiisen pippurinen ja luonteikas viski.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Suomi
Tuottaja: Kyrö Distillery Company
Alkoholipitoisuus: 47.2 %
Pullokoko: 0.5
Korkki: Korkkitulppa
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Kuten moni muukin hyvä idea, sai ajatus Kyrö Distillery Companysta alkunsa saunan lauteilla, kun viisi ystävystä siemaili amerikkalaista ruisviskiä. Pojat pohtivat, miksi ei voisi Suomessakin tislata ruisviskiä. Suomalaisethan kuluttavat kuusi kertaa enemmän ruista kuin muu maailma ja ruisleipä valittiin viralliseksi kansallisruoaksikin. Siitä idea kehkeytyi nopeasti eteenpäin ja oivallinen paikka tislaamolle löytyi vanhasta osuusmeijeristä, Isostakyröstä.

Pienen remontoinnin jälkeen, pannut kuumenivat ensimmäisen kerran vuonna 2014. Tänä päivänä Kyrö Distillery on useita kansainvälisiä palkintoja voittanut ruistislaamo, jonka tuotteita myydään jo lähes kolmessakymmenessä maassa. Ruis on vahvasti kaiken tekemisen keskiössä ja ruisviskin lisäksi tuoteportfoliossa on myös ruisginejä ja ruisbittereitä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »