Sulje

Kyrö Dark Rye Bitter

Voimakas ja savuinen katkero, jossa yhdistyvät parhaat maanalaiset mausteet savustetun voikukan juuren sekä raparperin vivahteilla

Valmistus: Erittäin vahva, maanläheinen sekä savuinen katkero yhdessä parhaiden maanalaisten mausteiden ja juureksien kanssa: katajan savulla savustettua voikukan juurta sekä raparperia. Maun viimeistelee ripaus tammea.

Väri: Tumman ruskea

Tuoksu: Savuinen, vaniljainen, maltainen, tamminen

Maku: Maanläheinen sekä kevyesti savuinen, jonka jälkimaku on yhtä pitkä kuin Suomen pimeä talvi

Käyttövinkki: Parhaimmillaan kylmänä jäiden kera tai suosikkioluesi kanssa.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Suomi
Tuottaja: Kyrö Distillery Company
Alkoholipitoisuus: 33.00%
Pullokoko: 0.5
Korkki: Synteettinen korkki
Alkon tuotenumero: 168336
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Kuten moni muukin hyvä idea, sai ajatus Kyrö Distillery Companysta alkunsa saunan lauteilla, kun viisi ystävystä siemaili amerikkalaista ruisviskiä. Pojat pohtivat, miksi ei voisi Suomessakin tislata ruisviskiä. Suomalaisethan kuluttavat kuusi kertaa enemmän ruista kuin muu maailma ja ruisleipä valittiin viralliseksi kansallisruoaksikin. Siitä idea kehkeytyi nopeasti eteenpäin ja oivallinen paikka tislaamolle löytyi vanhasta osuusmeijeristä, Isostakyröstä.

Pienen remontoinnin jälkeen, pannut kuumenivat ensimmäisen kerran vuonna 2014. Tänä päivänä Kyrö Distillery on useita kansainvälisiä palkintoja voittanut ruistislaamo, jonka tuotteita myydään jo lähes kolmessakymmenessä maassa. Ruis on vahvasti kaiken tekemisen keskiössä ja ruisviskin lisäksi tuoteportfoliossa on myös ruisginejä ja ruisbittereitä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »