Sulje

Jekel Riesling

Todella tyylikäs tasapainoinen Riesling. Viinissä voi aistia viileämmän ilmaston vaikutuksen sekä erittäin hyvän kasvukauden puhtauden, raikkauden poislukematta puhuttelevaa täyteläisyyttä.

Tämä viini on juuri sitä Jekel Riesling-tyyliä mistä talo onkin tunnettu; viinissä voi aistia viileämmän ilmaston vaikutuksen sekä erittäin hyvän kasvukauden puhtauden, raikkauden poislukematta puhuttelevaa täyteläisyyttä. Tuoksussa aistii valkoista persikkaa ja aprikoosia ja taustalla sitruunaa ja vinljaa. Ihastuttava tasapaino maussa täydentää samoilla elementeillä kun tuoksussa.

Valmistus: Ei tammitynnyrikypsytystä

Väri: Kirkas Oljenkeltainen

Tuoksu: Hedelmäinen, situksinen, yrttinen

Maku: Puolkikuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, yrttinen

Makuprofiili: Vivahteikas & ryhdikäs

Ruokasuositus: Oivallinen kumppani rasvaisen kalan, kanan, pastojen ja blinien seurana.

Käyttövinkki: Erinomainen viini noutopöytään.

Maahantuoja: VCT Finland
Maa: Yhdysvallat
Tuotantoalue: Monterey
Tuottaja: Jekel Vineyards
Alkoholipitoisuus: 12.00 %
Sokeripitoisuus: 10.0 g/l
Happopitoisuus: 7,1 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Riesling
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Kaunis merellinen Monterey:n viinialueen merellinen ilmasto sekä uniikki maaperä houkutteli Bill Jekelin kokeilemaan viinituotantoa tällä alueella 1970-luvun alussa. Hän näki potentiaalia siellä missä muita ei vielä kiinnostanut tuottaa laatuviinejä. Alue soveltuu erityisesti viileän alueen lajikkeille kuten Chardonnay, Pinot Noir ja Riesling.

Ensimmäinen Jekel Vineyardsin markkinoille tuoma viini oli Jekel Riesling vuonna 1978 ja tänä päivänä tila tunnetaan alueen pioneerina. Viime vuosina Jekel on kokenut uuden tulemisen ja viinien tyyli sekä laatu ovat jälleen kokemisen arvoisia. Juuri viileämmän ilmaston ansiosta kasvukausi on tasaisempi sekä pitkä ja rypäleet kypsyvät rauhassa. Arroyo Secon ala-alue on juuri viileän sekä lämpimän ilmastovyöhykkeen rajamailla. Maaperä on vanhaa jokipohjaa; liete- ja kivipitoinen maaperä sekä läpäisee veden hyvin että pitää lämmön tasaisena. Yhdistelmänä viileät tuulet, kivinen maaperä sekä iltapäivän sumut auttavat pidentämään ja tasoittamaan kasvukautta ja viineihin tulee syvyyttä ja luonnetta.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »