Sulje

Jekel Pinot Noir

Jekel Pinot Noir rypäleet tulevat Rancho Solo-tarhalta Salinas laaksosta, Montereyn pohjoisosasta, joka on laakson viileämpiä osia. Täällä rauhallinen, tasainen ja viileä tuuli Tyyneltä valtamereltä kulkeutuu Santa Lucia vuorten kuilujen läpi laaksoon  viilentäen köynnöksiä iltapäivällä. Tarhan maaperä on hiekkaista ja kivistä, hyvin vettä läpäisevää ja köynnökset on istutettu itä-länsisuuntaisesti.

Valmistus: Kasvukauden 2014 sato korjattiin ennätysaikaisin, johtuen varhaisesta keväästä. Sadonkorjuu Syyskuun 2014 alussa. Kypsytetty 11 kuukautta Ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Tuoksu: Ruusunvesi, boysenmarjainen, aniksinen

Maku: Energinen hapokkuus, kirsikkainen, kanelinen ja vaniljainen. Silkkiset tanniinit kehystävät makua ja pitkässä jälkimaussa on mielekkäästi yrttejä sekä mineraalisuutta

Makuprofiili: Marjaisa & raikas

Ruokasuositus: Nauti grillatun tai savustetun lohen kanssa. Sopii erinomaisesti rosmariinimaustetun grillatun kanan kanssa, paahdettujen vihannesten, sienirisoton sekä kypsytettyjen juustojen kanssa.

Käyttövinkki: Erinomainen viini noutopöytään.

Maahantuoja: VCT Finland
Maa: Yhdysvallat
Tuotantoalue: Monterey
Tuottaja: Jekel Vineyards
Alkoholipitoisuus: 13,50 %
Sokeripitoisuus: 1,0g/l
Happopitoisuus: 5,7 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Pinot Noir
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Kaunis merellinen Monterey:n viinialueen merellinen ilmasto sekä uniikki maaperä houkutteli Bill Jekelin kokeilemaan viinituotantoa tällä alueella 1970-luvun alussa. Hän näki potentiaalia siellä missä muita ei vielä kiinnostanut tuottaa laatuviinejä. Alue soveltuu erityisesti viileän alueen lajikkeille kuten Chardonnay, Pinot Noir ja Riesling.

Ensimmäinen Jekel Vineyardsin markkinoille tuoma viini oli Jekel Riesling vuonna 1978 ja tänä päivänä tila tunnetaan alueen pioneerina. Viime vuosina Jekel on kokenut uuden tulemisen ja viinien tyyli sekä laatu ovat jälleen kokemisen arvoisia. Juuri viileämmän ilmaston ansiosta kasvukausi on tasaisempi sekä pitkä ja rypäleet kypsyvät rauhassa. Arroyo Secon ala-alue on juuri viileän sekä lämpimän ilmastovyöhykkeen rajamailla. Maaperä on vanhaa jokipohjaa; liete- ja kivipitoinen maaperä sekä läpäisee veden hyvin että pitää lämmön tasaisena. Yhdistelmänä viileät tuulet, kivinen maaperä sekä iltapäivän sumut auttavat pidentämään ja tasoittamaan kasvukautta ja viineihin tulee syvyyttä ja luonnetta.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »