Sulje

Il Falcone Riserva

Oletko maistanut ennen Nero di Troiaa, apulialaista alkuperäislajiketta? Tästä rustiikista viinistä löydät viiniharrastajien arvostamaa eläimellisyyttä, yrttejä ja tupakkaa. Kuin luotu hirvipaistille!

Hieman tiileen vivahtava rubiininpunainen viini tuoksuu rehevän marjaiselle ja maalaismaiselle: luumua, kirsikkaa, karpaloa ja mustikkaa täydentävät mausteet, nahka ja tupakka. Suussa täyteläinen, kuiva, hapokas ja runsaan tanniininen. Pitkä jälkimaku tuo veden kielelle ja kutsuu ruokaa seurakseen.

Valmistus: Rypäleet on kerätty Murgian kukkuloilta lokakuun puolivälissä - osa Nero di Troia -rypäleistä on korjattu vasta marraskuussa. Käyminen terästankeissa ja kypsytys ranskalaisissa tammitynnyreissä 12-14 kuukautta. Viini on suodatettu mutta ei kylmästabiloitu. Pullokypsytys vähintään vuoden ajan ennen myyntiin laskua.

Väri: Tiileen vivahtava rubiininpunainen

Tuoksu: Luumu, kirsikka, karpalo, mustikka, mausteet, nahka ja tupakka.

Maku: Täyteläinen, kuiva, hapokas, runsaan tanniininen, pitkä

Makuprofiili: Vivahteikas ja kehittynyt

Ruokasuositus: Tummat lihat, erityisesti riista ja lammas

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOCG Castel del Monte Riserva
Tuottaja: Rivera
Alkoholipitoisuus: 13.50 %
Sokeripitoisuus: 2.0 g/l
Happopitoisuus: 5.5 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 919357
Rypäleet: 70% Nero di Troia, 30 % muita paikallisia lajikkeita
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Sebastiano de Corato perusti Azienda Vinicola Riveran 1940-luvun lopulla huomattuaan Castel del Monten alueen erinomaisen potentiaalin laatuviinien tuotantoon. Rivera sai alusta saakka tunnustusta laadustaan ja on kuulunut siitä saakka Apulian viinituotannon kärkinimiin, etenkin sen jälkeen kun Sebastianon poika Carlo de Corato toteutti 1980-luvun kuluessa useita merkittäviä uudistuksia sekä viinitarhoilla että viininvalmistuksessa. Riveralla oli mm. merkittävä vaikutus Castel del Monte DOC -laatuluokituksen syntyyn. Nykyään vetovastuussa on kolmas sukupolvi, kun Carlon pojat Sebastiano ja Marco de Corato johtavat yritystä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »