Sulje

Hahn Pinot Noir

Täyteläinen kalifornialainen punaviini, joka sopii niin lihan kuin juuston kumppaniksi

Rypäleet ovat kasvaneet Arroyo Secon alueella Montereyssä, Santa Lucian vuorijonon kupeessa. Montereyn lahden viileät merituulet ja toisaalta maaperän kivisyys pitävät huolen tasapainoisesta kypsymisestä.

Valmistus: Viinikäymisen jälkeen 9 kk kypsytys ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 35 % on uusia.

Väri: Karmiininpunainen

Tuoksu: Tulvillaan punaisia marjoja, krisikkaa, mansikkaa, mukana pientä mausteisuutta ja paahteisuutta

Maku: Täyteläinen, keskitanniininen, punaisia marjoja, pehmeä ja silkkinen suutuntuma

Ruokasuositus: Carpaccio, grillattu hummeri, brie ja miedot sinihomejuustot

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Yhdysvallat
Tuotantoalue: Monterey
Tuottaja: Hahn Family Wines
Alkoholipitoisuus: 14,50 %
Sokeripitoisuus: 4.0 g/l
Happopitoisuus: 4,6 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: 100 % Pinot Noir
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Kalifornian Montereyn alueen maaperä innoitti espanjalaiset lähetystyöntekijät istuttamaan alueelle viiniköynnöksiä jo 1700 -luvun lopulla. Vajaat 200 vuotta myöhemmin Hahnin viinitalon perustajat Nicky ja Gaby Hahn ostivat alueelta maata. Aluetta hallitsivat silloin karja, lampaat ja hevoset, viininviljely oli toisarvoista. Nicky Hahn näki heti maaperän potentiaalin ja 1980-luvulla Hahnin perhe lanseerasi ensimmäisen viininsä Santa Lucia Highlandin alueelta. Tämä alue on sittemmin saavuttanut oman laatuluokituksensa (SLH, American Viticultural Area), Nicky Hahn ajoi asiaa voimakkaasti ja tämä toteutui 1991.

Nykyisin Hahn Family Wines on Nickyn ja Gabyn pojan, Philipin johdossa. Tila käsittää noin 250 ha ja siellä viljellään kestävän kehityksen periaatteilla enimmäkseen Pinot Noir ja Chardonnay -rypäleitä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »