Sulje

Hahn GSM

Täyteläinen kalifornialainen punaviini tuhdeille liharuoille

Viini palkittiin 92 pisteellä ja ”Best Buy” tittelillä arvostetussa Wine Enthusiast -lehdessä!

Hahn GSM viinin esikuvat tulevat Rhonen laaksosta Ranskasta, jossa Grenache, Syrah ja Mourvedre ovat hyvin tyypillisiä lajikkeita. Jokainen rypälelajike tuo oman arominsa ja makunsa sekoitukseen: Grenache tuo vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa, Syrah tuo väriä, tanniineja ja hitusen mustikkaa sekä mustapippuria, Mourvedre tuo makuun runsautta ja pidentää kuivaa jälkimakua.

Rypäleet tulevat Arroyo Secon, Santa Lucia Highlandsin ja Paso Doblen alueilta (Central Coast).

Valmistus: Kypsytys 9 kk 35 % sekoituksesta uusissa tammitynnyreissä.

Väri: Tumman punainen

Tuoksu: Moniulotteinen tuoksu, jossa mansikkaa, tummaa kirsikkaa, valkopippuria ja kanelia.

Maku: Täyteläinen, tanniininen, vadelmaa, vaniljaa, mausteita, mustaherukkaa ja tummaa kirsikkaa. Pehmeä ja mehukas jälkimaku.

Ruokasuositus: Grillattu liha, raakamakkarat, grillattu herkkusieni, kypsytetyt juustot

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Yhdysvallat
Tuotantoalue: Kalifornia
Tuottaja: Hahn Family Wines
Alkoholipitoisuus: 14,50 %
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 4,7 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Grenache 65 %, Syrah 33 % ja Mourvedre 2 %
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Kalifornian Montereyn alueen maaperä innoitti espanjalaiset lähetystyöntekijät istuttamaan alueelle viiniköynnöksiä jo 1700 -luvun lopulla. Vajaat 200 vuotta myöhemmin Hahnin viinitalon perustajat Nicky ja Gaby Hahn ostivat alueelta maata. Aluetta hallitsivat silloin karja, lampaat ja hevoset, viininviljely oli toisarvoista. Nicky Hahn näki heti maaperän potentiaalin ja 1980-luvulla Hahnin perhe lanseerasi ensimmäisen viininsä Santa Lucia Highlandin alueelta. Tämä alue on sittemmin saavuttanut oman laatuluokituksensa (SLH, American Viticultural Area), Nicky Hahn ajoi asiaa voimakkaasti ja tämä toteutui 1991.

Nykyisin Hahn Family Wines on Nickyn ja Gabyn pojan, Philipin johdossa. Tila käsittää noin 250 ha ja siellä viljellään kestävän kehityksen periaatteilla enimmäkseen Pinot Noir ja Chardonnay -rypäleitä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »