Sulje

Gustave Roché Champagne Brut

Pientuottajan laatusamppanja varsin kilpailukykyiseen hintaan! Monikäyttöinen yleisviini niin aperitiiviksi, seurusteluun kuin kala- ja äyriäisruoillekin!

Vaalean sitruunankeltainen viini tuoksuu kypsille omenoille, keltaisille luumuille, kevyen yrttiselle ja paahteiselle. Suussa kuiva, runsaan hapokas, suutuntumaltaan kermainen ja pehmeä, maku toistaa tuoksun aromit lisäten niihin vielä pähkinää. Jälkimaku on sitruksinen ja hennon mineraalinen.

Valmistus: Champagne Bauchet on harvinaisen suuri maanomistaja Champagnessa, ja Gustave Roché Champagne Brut on valmistettu pelkästään omilta tarhoilta korjatuista rypäleistä perinteisellä samppanjametodilla. Viiniä on kypsytetty 20-26 kuukautta pullossa ennen myyntiin laskua.

Väri: Vaalean sitruunankeltainen

Tuoksu: Omena, keltaista luumua, yrttejä, paahteisuutta

Maku: Kuiva, runsaan hapokas, kermainen ja pehmeä, jälkimaku sitruksinen ja hennon mineraalinen

Ruokasuositus: Aperitiiviksi, seurusteluun, hyvä yleisviini kala- ja äyriäisruoille sekä vaaleille lihoille

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Champagne
Tuottaja: Champagne Bauchet
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Sokeripitoisuus: 10.0 g/l
Happopitoisuus: 6.3 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 503797
Rypäleet: Pinot noir 70%, Chardonnay 30%
Valikoima: Alkon valikoima

Tuottajan tiedot

Vuonna 1920 Felicien Bauchet aloitti viinin viljelyn vain hehtaarin kokoisella palstallan äitinsä mailla Champagnessa. 1960-luvulla hänen kolme poikaansa ryhtyivät isänsä avuksi ja yhdessä he perustivat perheyhtiön. Vuosi vuodelta maata on hankittu lisää ja nykyisin  Bauchetilla on 34 ha viinitarhoja Cote de Blanc’in, Montagne de Reims’in ja Cote des Bar’in alueilla. Mittavan maaomistuksen johdosta heidän ei tarvitse ostaa viiniä eikä rypäleitä muilta viljelijöiltä, vaan talon koko tuotanto on omissa käsissä aina tarhalta pulloon saakka. Tarhoilla kasvaa ainoastaan chardonnay- ja pinot noir -köynnöksiä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »