Sulje

Graham’s Six Grapes

Six Grapes on yksi Graham’sin vanhimmista portviinimerkeistä. Nimi ja etiketin kuva viittaavat vanhaan tapaan merkitä tynnyrit kellarissa viinin laadun mukaan piirtämällä tynnyrin päätyyn rypäleterttuja – parhaat tynnyrit saivat kuusi terttua!

Six Grapes on tyyppiesimerkki Graham’sin täyteläisestä ja moniulotteisesta tyylistä. Syvän rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan marjaiselle ja kukkaiselle; kypsiä ja konsentroituneita tummia marjoja sävyttävät mm. ruusu, minttu ja anis. Suussa täyteläisen makea, mausteinen, pehmeiden tanniininen ryhdittämä ja erittäin pitkä. Six Grapes on voittanut arvostetuissa kansainvälisissä viinikilpailuissa peräti seitsemän kultamitalia parin viime vuosikymmenen aikana, sekä koko joukon muita palkintoja.

Valmistus: Six Grapes Reserve Port on yksi Graham'sin alkuperäisistä sekoituksista. Tämän suurisydämisen viinin rypäleet korjataan samoilta tarhoilta, joilta parhaina vuosina tulevat myös Graham'sin maineikkaat vintage portit. Six Grapes sekoitetaan valikoiduista nuorista viineistä, jotka ovat kypsyneet tammitynnyreissä keskimäärin 2-3 vuoden ajan. Se pullotetaan verrattain nuorena, jotta viinin luonnollinen raikkaus ja runsaus säilyisivät mahdollisimman nautittavina. Six Grapes muistuttaa tyyliltään nuorta vintage-portviiniä, ja Graham'silla sen sanotaankin olevan "the everyday port for the vintage port drinker".

Väri: Syvän rubiininpunainen.

Tuoksu: Runsas ja moniulotteinen, tiivis tuoksu, jossa voi aistia kypsää luumua ja kirsikkaa, ruusua, minttua ja anista.

Maku: Makea, täyteläinen, ryhdikäs, tasapainoinen. Pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus: Täyteläisten suklaajälkiruokien ja voimakkaiden juustojen ihanteellinen kumppani.

Käyttövinkki: Tarjoa portviini aina hyvin viilennettynä riittävän suuresta, laadukkaasta viinilasista (esim. valkoviinilasi).

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Portugali
Tuotantoalue: Douro
Tuottaja: W. & J. Graham's
Alkoholipitoisuus: 20.00%
Sokeripitoisuus: 100.0 g/l
Happopitoisuus: 3.8 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Korkkitulppa
Alkon tuotenumero: 948187
Rypäleet: Tinta Barocca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »