Sulje

Graham’s Natura Reserve Ruby Port

Tyylikäs, runsaan hedelmäinen punainen luomuportviini, jonka rypäleet korjataan Graham’sin Douro- ja Torto-jokien jyrkillä rannoilla sijaitsevien viinitarhojen vanhoista köynnöksistä.

Kauniin rubiininpunaisen viinin tuoksu on voimakas, lämmin ja hienostunut; tummien marjojen aromeja sävyttävät mm. eukalyptus ja maitosuklaa. Suussa makea ja täyteläinen, pehmeiden tanniininen ryhdittämä. Pitkä jälkimaku.

Valmistus: Natura on Graham'sin luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä valmistettu reserve-portviini. Kaikkia Graham'sin viinitiloja viljellään niin luonnollisesti kuin mahdollista, mutta kaksi tarhaa on lisäksi sertifioitu luomuviljelylle; yksi kuuluisassa Tortojoen laaksossa Quinta das Lagesissa, ja toinen Graham'sin lippulaivatilalla Quinta dos Malvedosissa. Näiden tarhojen kuumuus ja kuivuus keväällä ja kesällä yhdessä liuskekivisen maaperän kanssa tarjoavat ihanteelliset olosuhteet luomuviljelylle, ja mahdollisimman vähäisen puuttumisen kasvuun on todettu olevan rypäleille eduksi. Reserve-portviini sekoitetaan muutaman viimeisimmän satovuoden viineistä, ja pullotetaan keskimäärin kolmen vuoden ikäisenä. Se on heti valmista nautittavaksi eikä tarvitse dekantointia.

Väri: Rubiininpunainen.

Tuoksu: Nuorekkaan lämpimässä tuoksussa voi aistia tummia marjoja, eukalyptusta, hilloa ja maitosuklaata.

Maku: Makea, ryhdikäs ja elegantti: tummaa marjaa, samettista suklaata, runsaat pehmeät tanniinit ja pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus: Suklaa- ja marjajälkiruokien kumppani. Myös vahvat juustot ovat oiva makuyhdistelmä.

Käyttövinkki: Tarjoa portviini aina hyvin viilennettynä riittävän suuresta, laadukkaasta viinilasista (esim. valkoviinilasi).

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Portugali
Tuotantoalue: Douro
Tuottaja: W. & J. Graham's
Alkoholipitoisuus: 20.00%
Sokeripitoisuus: 100.0 g/l
Happopitoisuus: 4.2 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Korkkitulppa
Alkon tuotenumero: 373847
Rypäleet: Tinta Barocca ja Tinta Amareia, Tinta Roriz, Tourica Franca,Touriga Nacional
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »