Sulje

Graham’s Malvedos 2004 Vintage Port 0,375 l

Graham’s on kuuluisa huippuluokan vuosikertaportviineistään, joita valmistetaan ainoastaan kaikkein parhaina vuosina valikoiduilta viinitarhoilta. Vaikuttavalla paikalla Douro-joen pohjoisrannan kukkulalla pengerrettyjen viinitarhojen keskellä sijaitseva Quinta dos Malvedos on talon lippulaivatila, jonka parhailta tarhoilta saatavat viinit muodostavat Graham’s vuosikertaportviinin selkärangan.

Miltei mustanpuhuvan viinin tuoksu on runsaan hedelmäinen ja kukkaisa. Makeaa ja täyteläistä kirsikkaa, mustaherukkaa, karhunvatuukkaa ja luumua täydentävät pullokypsytyksen aromit; kuivattu mustikka, taateli ja viikuna. Suussa makea, eloisa, ryhdikkään hapokas ja kypsän tanniininen, pitkässä jälkimaussa erottuvat myös pippuri, suklaa ja kahvi. Graham’s Malvedos 2004 Vintage Port on jo nyt valmista nautittavaksi, mutta sitä voi varastoida jopa useita kymmeniä vuosia!

Valmistus: Vuosikerran 2004 sato oli tulos hyvin erikoisesta viljelyvuodesta. Loka-marraskuussa 2003 oli todella sateista ja vuosi 2004 alkoi poikkeuksellisella kuivuudella. Vain 147 mm vettä Pinhãon alueella tammi-huhtikuun välisenä aikana. Elokuussa sitten tuli vettä enemmän kuin vuosiin. Ilma oli myös epätavallisen viileää, mikä hidasti rypäleiden kypsymistä. Sadonkorjuuseen päästiin noin 10 päivää tavallista myöhemmin, mutta sadonkorjuu saatiin päätökseen hyvän sään vallitessa.

Väri: Tumman rubiininpunainen.

Tuoksu: Voimakkaan hedelmäinen ja kukkaisa, kypsiä hedelmiä täydentävät kuivatut marjat ja mausteet.

Maku: Makea, täyteläinen, lämmin, mausteinen ja tiiviin hedelmäinen maku, jota täydentävät suklaa ja kahvi pitkässä jälkimaussa.

Ruokasuositus: Loistava valinta suklaajälkiruokien ja kypsytettyjen juustojen kumppaniksi.

Käyttövinkki: Tarjoa portviini aina hieman viilennettynä riittävän suuresta, laadukkaasta viinilasista (esim. valkoviinilasi). Pullossa kypsyneissä vuosikertaportviineissä on aina sakkaa, joten ne tulee dekantoida ennen tarjoilua.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Portugali
Tuotantoalue: Douro
Tuottaja: W. & J. Graham's
Alkoholipitoisuus: 20.00%
Sokeripitoisuus: 100.0 g/l
Happopitoisuus: 3.5 g/l
Pullokoko: 0.375
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 347904
Rypäleet: Tinta Barocca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »