Sulje

Graham’s Late Bottled Vintage Port

Graham’s Late Bottled Vintage Port (LBV) on laatuviini, joka sekoitetaan erinomaisen satovuoden parhaista viineistä. Toisin kuin kaksivuotiaana pullotettava “aito” vuosikertaportviini, LBV kypsyy neljästä kuuteen vuotta vanhoissa tammitynnyreissä; siitä termi ‘late bottled’.

Syvän rubiininpunainen viini tuoksuu voimakkaan marjaisalle. Kypsä luumu, mustikka, kuivattu karhunvatukka ja orvokki toistuvat myös makeassa, ryhdikkäässä ja täyteläisessä maussa. Mausteinen jälkimaku säilyy pitkään.

Valmistus: Graham's LBV:n rypäleet on kerätty pääasiassa Quinta dos Malvedosin tilalta Pinhãon ja Tuan kaupunkien välissä Dourojoen pohjoisrannalla, sekä Quinta das Lagesin tarhoilta Rio Torton alueelta. Lain mukaan LBV-portviiniä kypsytetään 4-6 vuotta ennen pullotusta . Graham's LBV:n kypsytys tapahtuu suurissa tammisammioissa, ja pullotuksen jälkeen se on valmista nautittavaksi ilman dekantointia tai edelleen pullossa kypsyttämistä.

Väri: Syvän rubiininpunainen.

Tuoksu: Voimakkaan hedelmäinen, kukkaisa ja miellyttävän mausteinen.

Maku: Makea, täyteläinen, lämmin ja tiiviin hedelmäinen maku, jossa voi aistia mm. kirsikkaa, karhunvatukkaa ja luumua.

Ruokasuositus: Juustot, varsinkin stilton ja muut laadukkaat sinihomejuustot sekä parmesaani suorastaan janoavat Graham's LBV:n seuraan, samoin suklaa- ja marjajälkiruoat.

Käyttövinkki: Tarjoa portviini aina hyvin viilennettynä riittävän suuresta, laadukkaasta viinilasista (esim. valkoviinilasi).

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Portugali
Tuotantoalue: Douro
Tuottaja: W. & J. Graham's
Alkoholipitoisuus: 20.00%
Sokeripitoisuus: 110.0 g/l
Happopitoisuus: 4.3 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Korkkitulppa
Alkon tuotenumero: 003295
Rypäleet: Tinta Barocca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »