Sulje

Graham’s 1983 Vintage Port

Graham’s on maailmankuulu huippuluokan vuosikertaportviineistään, joita valmistetaan ainoastaan kaikkein parhaina vuosina valikoiduilta viinitarhoilta. 1983 oli poikkeuksellisen hyvä vuosikerta, joka tuotti hämmästyttävän tiiviitä, voimakkaita ja pitkäikäisiä viinejä, joiden massivista kypsytyspotentiaalia on usein verrattu jopa legendaariseen vuoteen 1966!

Tiilenpunainen viini tuoksuu suorastaan maagisen kypsille hedelmille ja marjoille, mustille oliiveille, lakritsille, orvokille, eukalyptukselle, kuivatulle mustikalle ja paahtuneelle kahville. Suussa makea, tiivis ja satiinisen täyteläinen, edelleen raikas, ryhdikäs ja uskomattoman pitkä ja vivahteikas. Alun perin runsaat tanniinit ovat kesyyntyneet samettisen pehmeiksi.

Valmistus: Kylmää ja kuivaa talvea seurasi hyvin sateinen kevät. Keksinkertaisesti onnistunut kukinta ja vaihteleva kesäsää ennustivat huonoa, mutta loistelias, kuuma ja aurinkoinen syksy kiihdytti myöhässä olevan sadon uljaaseen finaaliin tehden vuosikerrasta yhden kaikkien aikojen upeimmista! Edelleen ryhdikäs ja intensiivinen viini on nyt tiilenpunainen, ja sen aromit ovat kehittyneet kuivattujen hedelmien, sikarilaatikon, mustan oliivin ja lakritsin suuntaan. Monien asiantuntijoiden mukaan viini on juuri nyt huipussaan!

Väri: Kaunis tiilenpunainen.

Tuoksu: Runsas ja intensiivinen, kypsiä hedelmiä ja marjoja, mustaa oliivia, lakritsia, orvokkia, eukalyptusta, kuivattua mustikkaa ja paahdettua kahvia ja sikarilaatikkoa.

Maku: Makea, tiivis ja satiinisen täyteläinen, edelleen raikas, ryhdikäs ja uskomattoman pitkä ja vivahteikas. Runsaat tanniinit ovat täydellisesti integroituneet.

Ruokasuositus: Sellaisenaan hyvän aterian päätteksi tai "meditointiin", tai kypsytettyjen juustojen seuraksi.

Käyttövinkki: Tarjoa portviini aina hieman viilennettynä riittävän suuresta, laadukkaasta viinilasista (esim. valkoviinilasi). Pullossa kypsyneissä vuosikertaportviineissä on aina sakkaa, joten ne tulee dekantoida ennen tarjoilua.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Portugali
Tuotantoalue: Douro
Tuottaja: W. & J. Graham's
Alkoholipitoisuus: 20.00%
Sokeripitoisuus: 84.6 g/l
Happopitoisuus: 3.1 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 362457
Rypäleet: Tinta Barocca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »