Sulje

Gancia Vermouth Extra Dry

Laadukas vermutti kuuluisalta Luoteis-Italian Gancialta on samalla sekä intensiivinen että herkkä, loistava pohja drinkkeihin!

Vaalean oljenkeltaisen vermutin tuoksu on herkkä yhdistelmä valkoviiniä, mausteita ja yrttejä. Suussa kuiva, intensiivinen, tyylikäs ja pitkä.

Valmistus: Gancia Extra Dryn valmistusprosessi on jaettu kolmeen osaan. Ensin valmistetaan mahdollisimman neutraali valkoviini, joka soveltuu hyvin yhdistettäväksi mausteiden ja yrttien kanssa. Seuraavaksi yrtit (joiden tarkka resepti on varjeltu salaisuus, joukossa sekä tuttuja että eksoottisempia yrttejä) tislataan noin 30 % alkoholiliuokseksi. Lopulliseen sekoitukseeen lisätään vielä sokeria sekä mausteita, jonka jälkeen tuote suodatetaan ja sen annetaan rauhoittua terästankeissa ennen pullotusta.

Väri: Vaalean oljenkeltainen

Tuoksu: Herkkä yhdistelmä valkoviiniä, mausteita ja yrttejä

Maku: Kuiva, intensiivinen mutta herkkä, jälkimaku on mukavasti katkera ja pitkä

Ruokasuositus: Drinkkien ainesosaksi

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: Canelli
Tuottaja: Gancia
Alkoholipitoisuus: 18.00%
Sokeripitoisuus: 20.0 g/l
Pullokoko: 1
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Carlo Gancia perusti Italian vanhimman kuohuviinitalon Gancian 1850-luvulla. Opiskeltuaan  kuohuviinin valmistusta Ranskan Champagnessa, hän palasi kotiseudulleen Piemonteen ja aloitti viinintuotannon Canellissa.  Carlo Gancian tuotua vuonna 1865 markkinoille ensimmäisen italialaisen kuohuviinin – perinteisellä samppanjamenetelmällä moscato-rypäleistä valmistetun Asti Spumanten – sen suosion kasvulle ei tuntunut olevan rajoja. Aktiivisen markkinoinnin ja viennin nopean kehittymisen myötä Astista tuli nopeasti maailman toiseksi tunnetuin kuohuviini heti samppanjan jälkeen. 150 vuotta myöhemmin ikinuori Gancia on edelleen Italian johtava kuohuviinitalo. Suomessa Gancia Asti on ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini, ja DOC-luokituksen omaava Gancia Prosecco kasvattaa suosiotaan kuplivien juomien ystävien keskuudessa.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »