Sulje

Gancia Prosecco Brut 0,2 l

Kansainvälisesti trendikäs prosecco tunnetaan herkästä, keveästä raikkaudestaan.

Vaalean vihertävänkeltainen runsaasti kupliva viini tuoksuu proseccolle tyypillisesti omenoilta ja päärynöiltä. Suussa kuiva, keskihapokas, mousseltaan eloisa, pehmeän sitruksinen ja kypsän omenainen. Jälkimaussa voi aistia aavistuksen jäännössokeria. Rakenteeltaan tasapainoinen ja miellyttävä prosecco. Tarjoillaan hvin viilennettynä (8-10 astetta); Glera-rypäleet kasvoivat muinaisen Proseccon kylän lähistöllä jo Rooman imperiumin aikoihin mutta tuolloin ei vielä ymmärretty miksi toisinaan viini alkoi kuplia toisinaan ei. Nykyään jo 200 miljoonan pullon proseccotuotanto on suojattu DOC-statuksella joka myös määrää viininvalmistustekniikoista.

Valmistus: Molemmat käymiset terästankeissa, toinen käyminen keskeytetään viilentämällä, jotta haluttu määrä jäännössokeria säilyy.

Väri: Vaalean vihertävänkeltainen

Tuoksu: Omena, päärynä

Maku: Kuiva, keskihapokas, eloisa

Ruokasuositus: Alkumaljoiksi tai suolaisten alkupalojen yhteyteen. Kestää hyvin myös rasvaisia, jopa friteerattuja elementtejä, kuten mustekalarenkaat tai uppopaistetut äyriäiset.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Prosecco
Tuottaja: Gancia
Alkoholipitoisuus: 11.50%
Sokeripitoisuus: 11.0 g/l
Happopitoisuus: 5.5 g/l
Pullokoko: 0.2
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Alkon tuotenumero: 947193
Rypäleet: Glera
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Carlo Gancia perusti Italian vanhimman kuohuviinitalon Gancian 1850-luvulla. Opiskeltuaan  kuohuviinin valmistusta Ranskan Champagnessa, hän palasi kotiseudulleen Piemonteen ja aloitti viinintuotannon Canellissa.  Carlo Gancian tuotua vuonna 1865 markkinoille ensimmäisen italialaisen kuohuviinin – perinteisellä samppanjamenetelmällä moscato-rypäleistä valmistetun Asti Spumanten – sen suosion kasvulle ei tuntunut olevan rajoja. Aktiivisen markkinoinnin ja viennin nopean kehittymisen myötä Astista tuli nopeasti maailman toiseksi tunnetuin kuohuviini heti samppanjan jälkeen. 150 vuotta myöhemmin ikinuori Gancia on edelleen Italian johtava kuohuviinitalo. Suomessa Gancia Asti on ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini, ja DOC-luokituksen omaava Gancia Prosecco kasvattaa suosiotaan kuplivien juomien ystävien keskuudessa.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »