Sulje

Fleurie Les Florines

Laadukas cru beujolais Fleurien kylästä on silkkinen, ylellisen hedelmäinen ja tiivis.

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu heleän hedelmäiselle: vadelman, viinikumin, banaanin ja kirsikan seasta löytyy sekä kukkia että aavistus savua. Suussa kuiva, mutta erittäin makeiden hedelmien aromeja sisältävä kokonaisuus on tasapainoinen tyyppiesimerkki Fleurien kylän laatubeaujolaisista.

Valmistus: Beujolais on kuuluisa osittaisesta hiilidioksidikäymisestään: rypäleitä ei murskata, mutta astiassa alimmat tertut purskahtavat rikki, ja luonnollinen käyminen alkaa aiheuttaen hiilidioksidia, joka puolestaan aiheuttaa ylemmissä rypäleissä solujen sisäisen alkoholikäymisen ilman happea. Metodi korostaa Gamayn hedelmäistä luonnetta.

Tuoksu: Vadelmaa, kirsikkaa, banaania

Maku: Keskitäyteläinen, kuiva mutta makean hedelmäinen, tasapainoisen silkkinen kokonaisuus

Ruokasuositus: Alkupalat, kevyehköt juustot, vaaleat lihat

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Fleurien (Beaujolais)
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Gamay
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Toscanassa sijaitseva Biondi Santi on yksi maailman arvostetuimmista viinitiloista. Ferruccio Biondi Santi nosti tilan viinimaailman huipulle, keskittyen viljelemään sangioveseä Greppo -tilallaan. Hän halusi saada aikaiseksi runsaita ja pitkäikäisiä viinejä ja valmisti ensimmäisen Brunellonsa vuonna 1888.

Ferruccion kuoleman jälkeen, Italian sisäministeriö nimesi hänet virallisesti Brunello di Montalcinon luojaksi vuonna 1932. Tila on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja johdossa on tällä hetkellä Franco Biondi Santi.

Tänä päivänä Greppon tilan viljelysala on 47 hehtaaria. Vanhimmat Brunelloon käytettävät köynnökset ovat 1930-luvulta. Ainoastaan poikkeuksellisen hyvinä vuosina valmistetaan myös Riservaa. Nuorimmista, alle 10-vuotiaista köynnöksistä valmistetaan Rosso di Montalcinoa sekä roseviiniä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »