Sulje

Fleurie Les Florines

Laadukas cru beujolais Fleurien kylästä on silkkinen, ylellisen hedelmäinen ja tiivis.

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu heleän hedelmäiselle: vadelman, viinikumin, banaanin ja kirsikan seasta löytyy sekä kukkia että aavistus savua. Suussa kuiva, mutta erittäin makeiden hedelmien aromeja sisältävä kokonaisuus on tasapainoinen tyyppiesimerkki Fleurien kylän laatubeaujolaisista.

Valmistus: Beujolais on kuuluisa osittaisesta hiilidioksidikäymisestään: rypäleitä ei murskata, mutta astiassa alimmat tertut purskahtavat rikki, ja luonnollinen käyminen alkaa aiheuttaen hiilidioksidia, joka puolestaan aiheuttaa ylemmissä rypäleissä solujen sisäisen alkoholikäymisen ilman happea. Metodi korostaa Gamayn hedelmäistä luonnetta.

Tuoksu: Vadelmaa, kirsikkaa, banaania

Maku: Keskitäyteläinen, kuiva mutta makean hedelmäinen, tasapainoisen silkkinen kokonaisuus

Ruokasuositus: Alkupalat, kevyehköt juustot, vaaleat lihat

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Fleurien (Beaujolais)
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Gamay
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Canneto Wineryn koko viinin (sekä oliiviöljyn) tuotanto  on 2017 vuosikerrasta eteenpäin luomusertifioitu. Viinitilalla on pitkät perinteet, sen omisti sukupolvien ajan aatelinen Pilacci-Waldegranin perhe. Jo vuonna 1933 tilan viinit saivat ylistystä W. Montanarin ja A. Musiani’n kirjassa ”Typical Tuscan wines”. Vuonna 1987 tilan osti Canneto AG Zurichista ja sekä tuotanto että tilat on ajanmukaistettu. Tila sijaitsee Montepulcianon läntisillä rinteillä noin 350-400 m merenpinnan yläpuolella.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »