Sulje

Coto Real

Palkittu viini edustaa Rioja Altan laatua parhaimmillaan: valikoidut iäkkäät viiniköynnökset tuottavat tiivistä ja täyteläistä, kauniisti ikääntyvää viiniä.

Reunoiltaan jo tiilenpunaiseenvivahtava viini on moniulotteinen, syvä ja täydellisessä tasapainossa nuorekkaan hedelmän, kypsien tanniinien, hapokkuuden sekä tyylikkään tammikypsytyksen ansiosta. Ruusun, karhunvatukan, kirsikan ja mustaherukan aromit täydentyvät sikarilaatikolla, teenlehdillä, mokalla ja mausteilla. Suussa kuiva, hapokas, runsas ja intensiivinen. Kypsät tanniinit ja pitkä jälkimaku.

Valmistus: Coto Real on käynyt 100 hl terästankeissa, malolaktinen käyminen tynnyreissä. Kypsytys 20 kk tynnyreissä ja pullokypsytys vähintään vuoden ennen myyntiin laskua.

Väri: Syvän rubiininpunainen, reunoiltaan tiilenpunainen.

Tuoksu: Runsas, moniulotteinen: kirsikkaa, ruusua, mustaherukkaa, sikarilaatikkoa, teenlehtiä ja mausteita.

Maku: Kuiva, intensiivinen ja runsas, kypsän tanniininen ja pitkä.

Makuprofiili: Roteva ja voimakas

Ruokasuositus: Riista, punainen liha, ankka

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Espanja
Tuotantoalue: DOCa Rioja
Tuottaja: El Coto
Alkoholipitoisuus: 14.00 %
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 4.6 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 930717
Rypäleet: Tempranillo
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

El Coton viinitila on perustettu 1970 ja vaikka se on viinitilaksi varsin nuori, on se jo nyt yksi johtavista D.O.Ca -tuottajista. El Coto -viinejä viedään ympäri maailmaa, niitä löytyy Espanjan lisäksi noin 50 eri maasta. Tilan tynnyrimäärä on yksi maailman suurimmista, keskimäärin 3-vuotiaita tynnyreitä löytyy kellarista noin 70 000 kpl.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »