Sulje

El Coto Crianza

Raikkaan kirsikkainen ja karpaloinen tempranillo, joka toimii hyvin rasvaisten liharuokien, kuten makkaroiden kumppanina. Keskitäyteläinen, keskitanniininen viini nauttii myös kevyistä juustoista.

Rubiininpunainen viini tuoksuu raikkaan marjaiselta: hapankirsikkaa, karpaloa, puolukkaa, joita seuraa mausteita ja hento paahteisuus. Suussa kuiva, hapokas ja pehmeätanniininen, keskitäyteläinen ja nuorekas, soveltuu helposti erilaisten ruokien kumppaniksi.

Valmistus: Rypäleet on kerätty Rioja Altan alueelta. Käyminen terästankeissa 20-25 päivää. Kypsytys amerikkalaisissa tammitynnyreissä 12-15 kuukautta ja vähintään 6 kuukautta pullossa.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Hapankirsikka, karpalo, puolukka, mausteet, paahteisuutta

Maku: Kuiva, hapokas, pehmeän tanniininen

Makuprofiili: Mehevä ja hilloinen

Ruokasuositus: Hapokkuus taittaa hyvin ruoan rasvaisuutta: makkarat, pizzat ja haudutetut padat, myös tomattikastikkeet

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Espanja
Tuotantoalue: DOCa Rioja
Tuottaja: El Coto
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 5.3 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Alkon tuotenumero: 006691
Rypäleet: Tempranillo
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

El Coton viinitila on perustettu 1970 ja vaikka se on viinitilaksi varsin nuori, on se jo nyt yksi johtavista D.O.Ca -tuottajista. El Coto -viinejä viedään ympäri maailmaa, niitä löytyy Espanjan lisäksi noin 50 eri maasta. Tilan tynnyrimäärä on yksi maailman suurimmista, keskimäärin 3-vuotiaita tynnyreitä löytyy kellarista noin 70 000 kpl.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »