Sulje

El Coto Blanco

Hedelmäinen raikas espanjalainen keskitäyteläisille kasvi- ja kalaruoille, erityisesti parsalle.

Vaaleankeltainen viini tuoksuu intensiivisesti vaaleille hedelmille kuten omenalle, persikalle ja banaanille. Suussa kuiva, keskitäyteläinen ja sitrusmaisen raikas edellisten aromien lisäksi. Erinomainen hedelmäinen ruokaviini.

Valmistus: Rioja Altasta ja Finca Carboneran 840m korkeudessa sijaitsevalta tarhalta kerätyt rypäleet viilennetään ja suojellaan jo tarhalla hapelta suojakaasua käyttäen. Pneumaattisen puristuksen jälkeen sakan annetaan laskeutua tankin pohjalle painovoiman vaikutuksesta, ja tämä toistetaan uudessa tankissa tarpeen mukaan. Koko viininvalmistusprosessi suoritetaan lämpökontrolloidusti minimoiden hapen läsnäolo, suojellen näin herkkiä valkoisten hedelmien aromeja.

Väri: Vaalean keltainen

Tuoksu: Vaaleat hedelmät, sitruuna

Maku: Kuiva, keskihapokas, keskitäyteläinen

Makuprofiili: Pirteä ja hedelmäinen

Ruokasuositus: Kalat niin paistettuna kuin leivitettynäkin, aromaattiset kasvisruoat, erityisesti parsa. Hyvin viilennettynä (7-8 astetta)

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Espanja
Tuotantoalue: DOCa Rioja
Tuottaja: El Coto
Alkoholipitoisuus: 12.00 %
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 4.2 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Alkon tuotenumero: 902067
Rypäleet: Sauvignon Blanc, Verdejo, Viura
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

El Coton viinitila on perustettu 1970 ja vaikka se on viinitilaksi varsin nuori, on se jo nyt yksi johtavista D.O.Ca -tuottajista. El Coto -viinejä viedään ympäri maailmaa, niitä löytyy Espanjan lisäksi noin 50 eri maasta. Tilan tynnyrimäärä on yksi maailman suurimmista, keskimäärin 3-vuotiaita tynnyreitä löytyy kellarista noin 70 000 kpl.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »