Sulje

Domaines Schlumberger Pinot Blanc Les Princes Abbés

Elegantti Alsacen pinot blanc eleganteille kaloille ja äyriäisille

Vaalea sitruunankeltaisen viinin tuoksu on suora, avoin ja miellyttävä: kukkaiset, sitruksiset ja hedelmäiset aromit täydentyvät inkiväärillä ja mausteilla. Suussa raikas, kuiva ja hapokas, runsaan aromaattinen ja intensiivinen. Pitkä ja eloisa jälkimaku.

Valmistus: Hellä pneumaattinen puristus, jonka jälkeen sakan annetaan laskeutua tankin pohjalle painovoiman vaikutuksesta. Alkoholikäyminen suurissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen kypsytys hienon sakan kanssa 7kk.

Väri: Vaalea sitruunankeltainen

Tuoksu: Kukkainen sitruksinen hedelmäinen

Maku: Kuiva, hapokas, keskitäyteläinen

Makuprofiili: Pirteä ja hedelmäinen

Ruokasuositus: Elegantit kala- ja äyriäisruoat,salaatit, aperitiiviksi

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Alsace
Tuottaja: Domaines Schlumberger
Alkoholipitoisuus: 13.50 %
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 5.8 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Alkon tuotenumero: 905627
Rypäleet: Pinot Blanc
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Schlumbergerin perheen viinitila sijaitsee Ranskan Alsacessa ja on perustettu 1810. Viinitarhoja on yhteensä 140 ha, joista puolet on Grand Cru -luokiteltuja. Tilalla kunnioitetaan perinteitä, mm. hevosia on aina käytetty tilan töissä.Orgaaninen ja biodynaaminen viljely on osa Domaines Schlumbergerin ideologiaa. Kaikki tehdään itse, tilalle ei osteta rypäleitä, mehua tai viinejä, vaan kaikki on omaa tuotantoa, per hehtaari mahdollisimman vähän laadun takaamiseksi. Viinit ovatkin Alsacen viinejä parhaimmillaan – osoitus luonnon ja ihmisen saumattomasta yhteistyöstä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »