Sulje

de Ladoucette Pouilly-Fumé

Hieno kala- ja äyriäisviini Pouilly-Fumén johtavalta tuottajalta

Vaalean viherkeltainen viini tuoksuu elegantisti mustaherukanlehdille, raparperille ja karviaismarjoille. Suussa aromit täydentyvät vihreällä omenalla, kalkkikivellä, ruudilla ja kevyillä yrteillä. Tyypillisesti kuiva ja erittäin hapokas, mineraalinen viini, joka viipyy suussa supistavasti pitkään ja tuo veden kielelle.

Valmistus: Lämpökontrolloitu käyminen terästankeissa 6-8- viikkoa

Väri: Vaalean viherkeltainen

Tuoksu: Mustaherukkainen, karviaismarjainen, sitruksinen

Maku: Kuiva, erittäin hapokas, mineraalinen

Makuprofiili: Pirteä ja hedelmäinen

Ruokasuositus: Paistetut sekä grillatut kalat, myös runsaammat äyriäisruoat, vuohenjuusto

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Pouilly-Fumé
Tuottaja: de Ladoucette
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Happopitoisuus: 6.9 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 007382
Rypäleet: Sauvignon Blanc
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Laajimmat ja kuuluisimmat Pouilly-Fumé -viinitarhat ovat olleet kreivi Lafondin ja hänen sukunsa omistuksessa vuodesta 1787, jolloin hän osti tilan Ranskan kuninkaan Ludvig XV:n avioliiton ulkopuolella syntyneeltä tyttäreltä. Nykyään tilan omistaa kreivi Lafondin jälkeläinen paroni Patrick de Ladoucette, jonka määrätietoisen työn myötävaikuttamana Pouilly-Fumé on ansainnut nykyisen maineensa yhtenä maailman arvostetuimmista valkoviineistä.

Otettuaan tilan ohjat käsiinsä vuonna 1972 paroni de Ladoucette on laajentanut mm. Sancerren, Vouvrayn ja Chinonin tuottajaksi, ja tänä päivänä taloon kuuluu tiloja myös Bourgognessa, Champagnessa ja Provencessa. Monien de Ladoucetten viinien, kuten de Ladoucette Pouille-Fumé, Baron de L. ja Comte Lafond Sancerre, katsotaan kuuluvan alueensa parhaimmistoon.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »