Sulje

Cossart Gordon Colheita 1997 Single Harvest Verdelho Madeira

Hieno vuosikertaverdelho on elämys tiiviydessään ja moniulotteisuudessaan!

Kuparinruskea viini tuoksuu aprikoosimarmeladille, sitruunankuorelle, pähkinöille ja makeille mausteille. Suussa puolimakea, eloisan hapokas, täyteläinen, tiivis ja moniulotteinen kokonaisuus, jossa on pitkä jälkimaku.

Valmistus: Madeiran erityinen metodi on kypsyttää viinejä vanhoissa tammitynnyreissä jopa useita vuosikymmeniä. Tynnyrit altistetaan vuoden lämpötilavaihteluille, ja joka kesä sokerit "maderisoituvat" aiheuttaen viinille tyypilliset karamellisoituneet ja oksidatiiviset aromit. Madeira ei oikein säilytettynä vanhene koskaan, ja se säilyy hyvin myös avattuna.

Tuoksu: Aprikoosimarmeladia, sitruunan kuorta, pähkinää, makeita mausteita

Maku: Puolimakea, hieno happorakenne on suorastaan nostattava, ja kokonaisuus moniulotteinen, tiivis ja pitkä.

Ruokasuositus: Ihana sellaisenaan, mutta erinomainen maitovanukkaan, creme bruléen, kuivakakun ja pähkinöiden kanssa.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Portugali
Tuotantoalue: Madeira
Tuottaja: Cossart Gordon
Alkoholipitoisuus: 20.00%
Sokeripitoisuus: 80.0 g/l
Happopitoisuus: 6.0 g/l
Pullokoko: 0.5
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 339546
Rypäleet: Verdelho
Valikoima: Alkon valikoima

Tuottajan tiedot

Madeiran vanhin viinin vientiyritys, Cossart Gordon & Co. perustettiin vuonna 1745 kun nuori ja yrittäjähenkinen skotti, Francis Newton, saapui purjelaivalla Madeiralle. Hänen veljensä liittyivät myöhemmin  mukaan toimintaan minkä ansioista vientitoiminta alkoi kukoistaa. Cossart & Gordonin madeirat ovat tunnettuja laadustaan sekä perinteistään.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »