Sulje

Comte Lafond Sancerre

Intensiivisen aromaattinen sancerre-viini saa upeat mineraaliset arominsa maaperästä, joka sisältää runsaasti muinaisen merenpohjan kalkkipitoisia fossiileja.

Vaalean viherkeltainen, intensiivisen aromaattinen sancerre tuoksuu eksoottisille kukille ja hedelmille sekä lajikkeelle tyypillisesti mustaherukan lehdille. Suussa kuiva ja hapokas sekä mineraalinen viini ilmentää hienosti piikivistä sekä kalkkipitoista maaperäänsä jättäen suuta supistavan pitkän jälkimaun.

Valmistus: Lämpökontrolloitu käyminen terästankeissa

Väri: Vaalean viherkeltainen

Tuoksu: Eksoottiset kukat ja hedelmät sekä mustaherukanlehti

Maku: Kuiva, hapokas, mineraalinen

Ruokasuositus: Äyriäiset, hienot kalaruoat, vaalea liha sekä vuohenjuusto

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Sancerre
Tuottaja: de Ladoucette
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Sauvignon Blanc
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Laajimmat ja kuuluisimmat Pouilly-Fumé -viinitarhat ovat olleet kreivi Lafondin ja hänen sukunsa omistuksessa vuodesta 1787, jolloin hän osti tilan Ranskan kuninkaan Ludvig XV:n avioliiton ulkopuolella syntyneeltä tyttäreltä. Nykyään tilan omistaa kreivi Lafondin jälkeläinen paroni Patrick de Ladoucette, jonka määrätietoisen työn myötävaikuttamana Pouilly-Fumé on ansainnut nykyisen maineensa yhtenä maailman arvostetuimmista valkoviineistä.

Otettuaan tilan ohjat käsiinsä vuonna 1972 paroni de Ladoucette on laajentanut mm. Sancerren, Vouvrayn ja Chinonin tuottajaksi, ja tänä päivänä taloon kuuluu tiloja myös Bourgognessa, Champagnessa ja Provencessa. Monien de Ladoucetten viinien, kuten de Ladoucette Pouille-Fumé, Baron de L. ja Comte Lafond Sancerre, katsotaan kuuluvan alueensa parhaimmistoon.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »