Sulje

Comte Lafond Grande Cuvée Sancerre Rosé

Comte Lafond Grande Cuvée on vanhojen köynnösten sadosta vain parhaina vuosina valmistettu sancerren aatelinen, joka ilmentää upealla tavalla alueen terroiria ja viinivalmistusperinnettä.

 

Keskisyvä lohenpunainen viini tuoksuu syksyn marjoille: vadelmaa, metsämansikkaa ja mustikkaa sävyttää salaperäinen yrttisyys. Kuiva, keskitäyteläinen, raikkaan hapokas ja lempeän tanniininen viini jättää jälkeensä elävän mineraalisen suutuntuman.

Valmistus: Useita kymmeniä vuosia vanhoista köynnöksistä käsin poimitut tertut kuljetetaan tarhoilta hellavaraisesti pienissä laatikoissa. Lajittelupöydällä poistetaan mahdolliset huonot rypäleet ja muu viiniin kelpaamaton aines. Painovoimaa hyväksi käyttäen rypäleet siirretään hellävaraisesti puristettaviksi. Rypäleiden kuoriaineksen annetaan maseroitua hetken viileässä rypälemehun kanssa, minkä jälkeen mehu valutetaan terästankkeihin käymään 18 °C lämpötilassa 6-8 viikon ajaksi. Viini saa luonnetta ja ryhtiä sur lie -menetelmästä, jossa viini jätetään käymisen päätyttyä 8-12 kuukauden ajaksi suodattamattomana sakan päälle lämpötilakontrolloituun tankkiin. Painovoiman käyttö valmistusprosessissa pumppujen asemasta on paitsi energiatehokasta, myös mahdollisimman hellävaraista viinille.

Väri: Keskisyvä lohenpunainen

Tuoksu: Vadelmaa, metsämansikkaa, mustikkaa, yrttejä

Maku: Kuiva, keskitäyteläinen, raikkaan hapokas ja lempeän tanniininen. Elävä mineraalinen jälkimaku.

Ruokasuositus: Vasikka, possu, linnut, tuhdit kalat kuten tonnikala ja lohi

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Sancerre (Loire)
Tuottaja: de Ladoucette
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 0.3 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Pinot noir
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Laajimmat ja kuuluisimmat Pouilly-Fumé -viinitarhat ovat olleet kreivi Lafondin ja hänen sukunsa omistuksessa vuodesta 1787, jolloin hän osti tilan Ranskan kuninkaan Ludvig XV:n avioliiton ulkopuolella syntyneeltä tyttäreltä. Nykyään tilan omistaa kreivi Lafondin jälkeläinen paroni Patrick de Ladoucette, jonka määrätietoisen työn myötävaikuttamana Pouilly-Fumé on ansainnut nykyisen maineensa yhtenä maailman arvostetuimmista valkoviineistä.

Otettuaan tilan ohjat käsiinsä vuonna 1972 paroni de Ladoucette on laajentanut mm. Sancerren, Vouvrayn ja Chinonin tuottajaksi, ja tänä päivänä taloon kuuluu tiloja myös Bourgognessa, Champagnessa ja Provencessa. Monien de Ladoucetten viinien, kuten de Ladoucette Pouille-Fumé, Baron de L. ja Comte Lafond Sancerre, katsotaan kuuluvan alueensa parhaimmistoon.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »