Sulje

Chablis Grand Régnard

Régnardin Chablis-viinien ”lippulaivan” Grand Régnardin kaunis pullo on seudulta löytyneen 1600-luvun viinipullon kopio, ja viini on sekoitettu valikoiduista, alueen parhailta tarhoilta korjatuista rypäleistä.

Vaalean vihertävänkeltainen viini on Chablis´n alueelle tyypillisesti raikkaan hapokas, kuiva ja mineraalinen. Sen tuoksu on runsas; siinä voi aistia mm. sitruunaa, greippiä ja aprikoosia. Suussa hapokas, mutta malolaktisen käymisen seurauksena pyöreä, runsas ja pehmeän täyteläinen. Tuoksun aromeja täydentävät tuoreen persikan ja kuivattujen hedelmien vivahteet jälkimaussa, joka viipyy suussa pitkään.

Valmistus: Tämän viinin rypäleet korjataan valikoiden alueen parhailta tarhoilta, ja jokainen erä valmistetaan viiniksi erikseen. Viinin käyminen tapahtuu terästankeissa, eikä tammitynnyreitä käytetä myöskään viinin kypsytyksessä. Viinin erityisen hienostuneisuuden taustalla on huippuluokan raaka-aineen lisäksi malolaktinen käyminen sekä eri palstojen tuottamien viinien taitava sekoittaminen.

Väri: Vaalea sitruunankeltainen

Tuoksu: Sitrushedelmät, aprikoosi, intensiivinen

Maku: Kuiva, hapokas, suuntäyttävä

Makuprofiili: Vivahteikas ja ryhdikäs

Ruokasuositus: Äyriäiset, osterit, elegantti vaalea liha

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Chablis
Tuottaja: Régnard
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Sokeripitoisuus: 2.0 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 931137
Rypäleet: Chardonnay
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Chablis´n vanhimpiin ja arvostetuimpiin lukeutuvan talon perusti Zéphir Régnard vuonna 1860. Paroni Patrick de Ladoucette osti Régnardin vuonna 1984, ja saatuaan aiemmin erinomaisia tuloksia Ch. du Nozet’n kellarien modernisoinnista Pouilly-sur-Loiressa, hän teki vastaavat uudistukset myös Régnardilla; mm. ruostumattomasta teräksestä valmistetut käymistankit otettiin käyttöön ja kellareissa siirryttiin viinin kypsymistä häiritsemättömään valaistukseen. de Ladoucetten tavaramerkkejä ovat tinkimätön laatu, maaperän ja alueen perinteiden kunnioitus sekä tammen käytön välttäminen viinin aromikkuuden ja raikkauden maksimoimiseksi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »