Sulje

Canneto Rosso di Montepulciano

Raikas, hieman mausteinen punaviini Italiasta leikkeleille, pastoille ja vaaleille lihoille

Valmistus: Tarkoin valitut rypäleet murskataan hellävaroen. Käyminen terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa (29° C), tarkoin valittujen hiivojen kanssa. Maseraatio 13 päivää. Kypsytys: 6 kuukautta terästankeissa ja 3 kuukautta pullossa

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Eloisa kirsikkojen ja orvokin aromi sekä hieman mausteisuutta

Maku: Raikas, eloisat tanniinit

Ruokasuositus: Leikkeleet, pastat, valkoinen liha

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Rosso di Montalcino
Tuottaja: Canneto
Alkoholipitoisuus: 14,25
Happopitoisuus: 4,9 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Sangiovese 80%, Merlot 20%
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Canneto Wineryn koko viinin (sekä oliiviöljyn) tuotanto  on 2017 vuosikerrasta eteenpäin luomusertifioitu. Viinitilalla on pitkät perinteet, sen omisti sukupolvien ajan aatelinen Pilacci-Waldegranin perhe. Jo vuonna 1933 tilan viinit saivat ylistystä W. Montanarin ja A. Musiani’n kirjassa ”Typical Tuscan wines”. Vuonna 1987 tilan osti Canneto AG Zurichista ja sekä tuotanto että tilat on ajanmukaistettu. Tila sijaitsee Montepulcianon läntisillä rinteillä noin 350-400 m merenpinnan yläpuolella.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »