Sulje

Braide Alte Grand Cru

Perinteikkään Collion alueen ”Grand Cru” -palstaviini on elegantisti tammitettu ja runsaan hedelmäinen, hieno ruokaviini

Intensiivisen oljenkeltainen väri, tuoksussa on vienoa kukkaisuutta, mantelia, hunajaa sekä mausteisuutta. Suussa viini on kuiva, keskihapokas, täyteläinen ja lämmin. Elegantti ja rikasarominen kokonaisuus.

Valmistus: Käsinkerättyjen rypäleiden annetaan puristua viileässä horisontaalipressissä hitaasti 8 tunnin ajan, jonka jälkeen sakan annetaan laskeutua painovoiman vaikutuksesta. Käyminen uusissa Allier-tammitynnyreissä 14-16 asteessa, jonka jälkeen viiniä kypsytetään samoissa astiossa sakan päällä 8kk ajan. Pullokypsytys kellarissa, kunnes tuote on valmis markkinoille.

Väri: Oljenkeltainen

Tuoksu: Vienon kukkainen, mantelinen, mausteinen

Maku: Kuiva, täyteläinen, lämmin

Ruokasuositus: Kalaisille pastoille ja tuhdeille kaloille, kuten miekkakala, kapakala, tonnikala. Myös pehmeille nuorekkaille juustoille. (12-13 asteisena). Viini on myös luonteikkuutensa ansiosta sopiva punaviinin tilalle grillatun lampaanlihan seuraksi. Tarjoile viini silloin hieman lämpimämpänä (16-17 astetta).

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Collio
Tuottaja: Livon
Alkoholipitoisuus: 14.00 %
Sokeripitoisuus: 5.4 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Chardonnay, Moscato Giallo, Picolit, Sauvignon Blanc

Tuottajan tiedot

Dorino Livon osti ensimmäiset tarhansa 1964 ja siitä lähtien perheyritys on laajentunut tarha tarhalta, alue alueelta, ja nykyisin he viljelevät myös Chianti Classicossa sekä Umbrian Montefalcossa. Friulissa viinejä on viljelty jo Rooman imperiumin aikoihin, ja perheyritys jatkaa perinteitä Colli Orientali del Friulin kukkuloiden katveessa, korjauttamastaan Locanda Villa Chopriksesta käsin.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »