Sulje

Bonterra Zinfandel

Kalifornian parhaimmilta luomutarhoilta kerätyistä Zinfandel rypäleistä valmistettu aromikas ja monipuolinen viini. Maku on pehmeä, lempeän tanniininen ja ryhdikäs. Loistava yleisviini lihalle.

Kalifornian parhaimmilta luomutarhoilta kerätyistä Zinfandel rypäleistä valmistettu aromikas ja monipuolinen viini. Tuoksussa on tummaa marjaisuutta ja tammikypsytyksen tuomaa makeaa mausteisuutta. Makua on pehmeä, lempeän tanniininen ja ryhdikäs. Loistava yleisviini lihalle.

Valmistus: Viinikäyminen terästankeissa. 6 kk tammitynnyrikypsytys joista vain 25% uusissa tammitynnyreissä. Liiallinen manipulointi on vältetty koska Bonterra luomutarhojen rypäleet ja niiden viinit eivät tarvitse liiallista työstämistä. Hieman Petite Sirah:ta lisätään täyteläisyyden takia.

Tuoksu: Karhunvatukkainen, luumuinen, salmiakkinen, mustapippurinen

Maku: Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, kevyen salmiakkinen, mustapippurinen

Makuprofiili: Mehevä & Hilloinen

Ruokasuositus: Lampaalle, tomaattisille pastoille, ja kovien juustojen seuraksi.

Käyttövinkki: Laadukkaaksi ruokaviiniksi

Maahantuoja: VCT Finland
Maa: Yhdysvallat
Tuotantoalue: Mendocino County
Tuottaja: Bonterra
Alkoholipitoisuus: 15.00
Sokeripitoisuus: 2.0 g/l
Happopitoisuus: 5,5 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Zinfandel
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Bonterran viinitilalla, Mendocinon laaksossa Kaliforniassa turha kiire unohtuu. Viinitilalla elämän annetaan soljua luonnon aikataulujen mukaisesti, myös viininviljelyssä. Luonnonmukaisuus onkin ollut tilan ohjenuora jo vuodesta 1987, jolloin ensimmäisten luomuviinien tuotanto käynnistyi. Sysäys tuli oman luomupuutarhan hedelmiä ja yrttejä maisteltaessa. Niiden puhtaat, tuoreet ja intensiiviset maut rohkaisivat myös rypäleiden luomutuotantoon. Vuosien kuluessa viinitilaa on kehitetty yhä monimuotoisempaan suuntaan, jossa maa, kasvit ja eläimet muodostavat tasapainoisen, kasvua edistävän kokonaisuuden.

Mendocinon viinialuetta hallitsevat jyrkät kukkulat ja polveilevat laaksot, joissa myös Bonterran 378 hehtaaria viinitarhoja sijaitsee. Tilan jokaisessa viinissä kuvastuu luonnonmukaisesti kasvatettujen rypäleiden puhtaus ja viinintekijöiden taidokas osaaminen. Ei siis ihme, että Bonterran viinit ovat voittaneet useita palkintoja, mm. kultaa useammassa sarjassa San Francisco Chronicle viinikilpailussa.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »