Sulje

Boneshaker Zinfandel

”Older vines, make bolder Zinfandel” – robusti kalifornialainen punaviini liharuoille

Rypäleet tätä viiniä varten ovat kasvaneet Kaliforniassa, Lodin aluella perheomisteisilla Bruella ja Fathom -tarhoilla. Viiniköynnökset ovat keskimäärin 40 vuotta vanhoja. Bruella ja Fathom -tarhat ovat kuuluisia Zinfandel -rypäleistään, jotka kasvavat näillä tarhoilla rikkaiksi ja mausteisiksi maultaan.

Valmistus: Kypsytys 18 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 60 % uusia.

Väri: Tumman rubiininpunainen

Tuoksu: Hedelmäinen tuoksu, jossa mustikkaa ja luumua, mausteisuutta

Maku: Täyteläinen, robusti, mutta hyvin tasapainoinen, tammen tuoma vanilja ja paahteisuus tuntuu loppumaussa

Ruokasuositus: Grillattu liha, mausteiset lihapadat

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Yhdysvallat
Tuotantoalue: Kalifornia
Tuottaja: Hahn Family Wines
Alkoholipitoisuus: 14,50 %
Sokeripitoisuus: 3,8 g/l
Happopitoisuus: 6.1 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Zinfandel 100 %
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Kalifornian Montereyn alueen maaperä innoitti espanjalaiset lähetystyöntekijät istuttamaan alueelle viiniköynnöksiä jo 1700 -luvun lopulla. Vajaat 200 vuotta myöhemmin Hahnin viinitalon perustajat Nicky ja Gaby Hahn ostivat alueelta maata. Aluetta hallitsivat silloin karja, lampaat ja hevoset, viininviljely oli toisarvoista. Nicky Hahn näki heti maaperän potentiaalin ja 1980-luvulla Hahnin perhe lanseerasi ensimmäisen viininsä Santa Lucia Highlandin alueelta. Tämä alue on sittemmin saavuttanut oman laatuluokituksensa (SLH, American Viticultural Area), Nicky Hahn ajoi asiaa voimakkaasti ja tämä toteutui 1991.

Nykyisin Hahn Family Wines on Nickyn ja Gabyn pojan, Philipin johdossa. Tila käsittää noin 250 ha ja siellä viljellään kestävän kehityksen periaatteilla enimmäkseen Pinot Noir ja Chardonnay -rypäleitä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »