Sulje

Biondi Santi Brunello di Montalcino Annata 2012

Historiallinen vuosikerta!

Vuosikerta 2012 on historiallinen, sillä se on viimeinen legendaarisen Franco Biondi-Santin tekemä vuosikerta Annata Brunello di Montalcinosta ennen hänen kuolemaansa 2013. Franco Biondi-Santi kertoi, että hän halusi tehdä viinejä, jotka eivät koskaan ole liian vanhoja juotavaksi ja 2012 Annata osoittaa sen kirkkaasti.

Viinillä on mahtava kellarointipotentiaali. Sen suositeltu käyttöaika on 2022-2036.

Viini on saanut 93/100 pistettä.

Valmistus: Rypäleet kerätään käsin noin syyskuun puolenvälin paikkeilla. Annataan käytettävät rypäleet tulevat 10 – 15 vuotta vanhoista köynnöksistä Greppon tilalta. Rypäleet valitaan erittäin tarkkaan ja kaikki työ tehdään tilalla. Käyminen tapahtuu perinteisissä slavonialaisissa tynnyreissä 18 päivää, kypsytys 800-7000 litran tammitynnyreissä 2-3 vuotta.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Kypsää marjaa, uutta nahkaa, Välimerellisiä yrttejä

Maku: Tiukahko, eloisa, punaista kirsikkaa, valkopippuria ja piipputupakkaa, tanniinit ovat hienostuneita. Hienosti tasapainoinen ja elegantti nuori viini.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: Brunello di Montalcino DOCG
Tuottaja: Biondi Santi
Alkoholipitoisuus: 13,50 %
Pullokoko: 0.75
Rypäleet: Sangiovese 100 %
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Toscanassa sijaitseva Biondi Santi on yksi maailman arvostetuimmista viinitiloista. Ferruccio Biondi Santi nosti tilan viinimaailman huipulle, keskittyen viljelemään sangioveseä Greppo -tilallaan. Hän halusi saada aikaiseksi runsaita ja pitkäikäisiä viinejä ja valmisti ensimmäisen Brunellonsa vuonna 1888.

Ferruccion kuoleman jälkeen, Italian sisäministeriö nimesi hänet virallisesti Brunello di Montalcinon luojaksi vuonna 1932. Tila on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja johdossa on tällä hetkellä Franco Biondi Santi.

Tänä päivänä Greppon tilan viljelysala on 47 hehtaaria. Vanhimmat Brunelloon käytettävät köynnökset ovat 1930-luvulta. Ainoastaan poikkeuksellisen hyvinä vuosina valmistetaan myös Riservaa. Nuorimmista, alle 10-vuotiaista köynnöksistä valmistetaan Rosso di Montalcinoa sekä roseviiniä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »