Cockburn's Bicentenary 2015 Vintage Port

Cockburn’sin vuosikertaportviinit tunnetaan massiivisesta täyteläisyydestään

Juusto
Makea
Seurustelu

Cockburn’s 2015 Bicentenary Vintage Port juhlistaa vuonna 1815 perustetun Cockburn’sin 200-vuotista historiaa. Cockburn’sin vuosikertaportviinit tunnetaan massiivisesta täyteläisyydestään ja tyypillisen kukkaisista aromeistaan. Suurta roolia tässä näyttelee touriga nacional -rypäle, joka pitkälti Cockburn’sin ansiosta pelastui lähes varmalta näyttäneeltä sukupuutolta. Robert Cockburnin motto kantaa edelleen: “the quality of the wine – that is the first thing to be looked to”.

Valmistus

Rypäleet on kerätty ensisijaisesti Quinta dos Canais -tilalta. Sekoituksen selkärangan muodostavat Touriga Franca (41%) ja Touriga Nacional (37%), joita täydentävat Sousão (7%) ja Alicante Bouschet (6%), sekä vanhojen sekatarhojen vanhojen köynnösten rypäleet (9%). Maltti oli valttia Douron sadonkorjuussa vuonna 2015; vaikeat sääolosuhteet edellyttivät huolellista suunnittelua tarhoilla, ja monet sortuivat liian varhaiseen sadonkorjuseen. Symingtonin perheen "uhkapeli" kannatti, ja sen tuloksena saatiin vähän, mutta laadullisesti erinomaista viiniä.

Väri

Syvä violettiin vivahtava purppuranpunainen.

Tuoksu

Raikasta, kukkaisaa tuoksua sävyttävät luumu ja eucalyptus.

Maku

Makeassa, runsaan täyteläisessä ja silkkisten tanniinien ryhdittämässä maussa mm. kirsikkaa, mustaherukkaa ja pippuria.

Ruokasuositus

Nuori vuosikertaportviini on erinomainen kumppani varsinkin voimakkaille, kypsytetyille juustoille tai tummalle suklaalle. Viini on jo valmista nautittavaksi, mutta kehittyy hyvissä oloissa säilytettynä suotuisasti useiden vuosikymmenien ajan.

Tuottaja
Symington Family Estates Cockburn's
Maa
Portugali
Alue
Douro
Appellaatio
Douro
Rypälelajike
Touriga Franca, Touriga Nacional, Sousao, Alicante Bouschet
Alkoholipitoisuus
20,00 %
Sokeripitoisuus
105,00 g/l
Happopitoisuus
4,15 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti