Suomen suosituin italialainen kuohuviini
Suomen suosituin italialainen kuohuviini Gancia, on paikallaan, kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Oivallinen kuohuviini myös makeille herkuille ja mansikkaisille jälkiruoille.
Alkoholifermentaatio keskeytetään viilentämällä, myös toinen käyminen terästankissa, pullotus vasta myyntiin laskiessa raikkaan hedelmäisyyden säilyttämiseksi
Vaalean oljenkeltainen
Eksoottiset hedelmät, persikkaisuus, kukkaisuus, sitruuna ja rusina
Makea, keskihapokas, pehmeä
Perinteisesti Asti nautitaan kevyen kuivakakun tai lehtitaikinaisten torttujen kanssa. Suomalaiset kesäiset marjaherkut, kakut ja piiraat ovat erinomainen yhdistelmä; viini sallii herkätkin aromit