Graham's 1983 Vintage Port

1983 oli poikkeuksellisen hyvä vuosikerta

Vegaaninen
Juusto
Seurustelu

Graham’s on kuuluisa huippuluokan vuosikertaportviineistään, joita valmistetaan ainoastaan kaikkein parhaina vuosina valikoiduilta viinitarhoilta. 1983 oli poikkeuksellisen hyvä vuosikerta, joka tuotti hämmästyttävän tiiviitä, voimakkaita ja pitkäikäisiä viinejä, joiden massivista kypsytyspotentiaalia on usein verrattu jopa legendaariseen vuoteen 1966! Runsaat tanniinit ovat täydellisesti integroituneet osoittaen, että viini on todella huipussaan.

Valmistus

Kylmää ja kuivaa talvea seurasi hyvin sateinen kevät. Keksinkertaisesti onnistunut kukinta ja vaihteleva kesäsää ennustivat huonoa, mutta loistelias, kuuma ja aurinkoinen syksy kiihdytti myöhässä olevan sadon uljaaseen finaaliin tehden vuosikerrasta yhden kaikkien aikojen upeimmista! Edelleen ryhdikäs ja intensiivinen viini on nyt tiilenpunainen, ja sen aromit ovat kehittyneet kuivattujen hedelmien, sikarilaatikon, mustan oliivin ja lakritsin suuntaan. Monien asiantuntijoiden mukaan viini on juuri nyt huipussaan!

Väri

Kaunis tiilenpunainen.

Tuoksu

Runsas ja intensiivinen, kypsiä hedelmiä ja marjoja, mustaa oliivia, lakritsia, orvokkia, eukalyptusta, kuivattua mustikkaa ja paahdettua kahvia ja sikarilaatikkoa.

Maku

Makea, tiivis ja satiinisen täyteläinen, edelleen raikas, ryhdikäs ja uskomattoman pitkä ja vivahteikas. Runsaat tanniinit ovat täydellisesti integroituneet.

Ruokasuositus

Sellaisenaan hyvän aterian päätteksi tai "meditointiin", tai kypsytettyjen juustojen seuraksi.

Tuottaja
Symington Family Estates
Maa
Portugali
Alue
Douro
Appellaatio
Douro
Rypälelajike
Tinta Barocca, Tinta Roriz, Tinto Cao, Touriga Franca, Touriga Nacional
Alkoholipitoisuus
20,00 %
Sokeripitoisuus
84,60 g/l
Happopitoisuus
3,10 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti