Graham's 2003 Vintage Port

Graham'sin kuuluisa vuosikertaportviini

Vegaaninen
Juusto
Makea
Seurustelu

Graham’s on kuuluisa huippuluokan vuosikertaportviineistään, joita valmistetaan ainoastaan kaikkein parhaina vuosina valikoiduilta viinitarhoilta. Kuuman kesän ja erittäin kypsien rypäleiden vuosikerta 2003 on herkullisen nautittavaa jo nyt, mutta osoittaa lupaavaa ikääntymispotentiaalia vielä vuosikymmeniksi!

Valmistus

Rypäleet tähän viiniin on kerätty neljältä tilalta: Quinta dos Malvedos, Quinta das Lages, Quinta Vila Velha ja Quinta de Vale de Malhadas. Vuosikerta 2003 oli erittäin kuuma, mutta kesällä satoi välillä rankasti. Kesäkuussa kuumuus kuivatti kokonaisia rypäleterttuja ja sato jäi arvioitua pienemmäksi. Elokuu oli todella kuiva kaikilla viinialueilla Euroopassa, mutta kuivuus on Dourossa elokuussa tavallista ja näin ollen sen aiheuttamat vahingot olivat minimaalisia. Kaiken kaikkiaan vuosikerta 2003 on laadultaan erinomainen. Se on jo juotavissa, mutta ikääntyy upeasti seuraavien vuosikymmenten saatossa.

Väri

Syvä, tiivis rubiininpunainen väri.

Tuoksu

Tummia marjoja ja hedelmiä täydentävät viikuna, taateli, yrtit, kahvi ja suklaa.

Maku

Makea, täyteläinen, aromikas ja yrttinen. Eloisan hapokas ja pehmeän tannininen. Pitkä jälkimaku, jossa neilikkaa ja pippuria.

Ruokasuositus

Pähkinäisten jälkiruokien, kuivattujen hedelmien ja juustojen kumppani.

Tuottaja
Symington Family Estates
Maa
Portugali
Alue
Douro
Appellaatio
Douro
Rypälelajike
Tinta Barocca, Touriga Franca, Touriga Nacional, Vinha Velha
Alkoholipitoisuus
20,00 %
Sokeripitoisuus
110,00 g/l
Happopitoisuus
4,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Graham's 2003 Vintage Port