Régnard Chablis Saint Pierre

Chablis´n vanhimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan viinitalon perinteikäs, raikas ruoan kumppani

Äyriäiset
Kana
Kasvis
Lammas

Kasvuympäristö

Chablis'n maaperä on pääosin kalkkikiveä ja savea, maaperässä on runsaasti fossilisoitunutta merenpohjaa. Alue on melko tasaista ja monet tarhat ovat pohjoiseen, Chablis viinit ovatkin siitä syystä kevyitä ja hapokkaita.

Valmistus

Rypäleet poimitaan käsin ja valikoidaan tarkoin ennen hellää puristamista. Viini käy läpi malolaktisen käymisen, joka pehmentää hapokkuutta sopivasti. Viinin valmistuksessa käytetään terästankkeja raikkauden säilyttämiseksi.

Väri

Vaalean sitruunankeltainen

Tuoksu

Tuoksu on raikas, sitruksinen ja viheromenainen.

Maku

Maultaan viini on kuiva, hapokas ja mineraalinen. Maku toistaa tuoksun aromeja.

Ruokasuositus

Perinteisesti äyriäisten, hapokkuutta vaativien kalaruokien tai ostereiden kanssa, mutta myös yrttiset vaaleat lihat ja kermaiset kastikkeet nauttivat chablis´ta.

Tuottaja
Regnard
Maa
Ranska
Alue
Chablis
Appellaatio
AC Chablis
Rypälelajike
100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti