Chablis´n vanhimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan viinitalon perinteikäs, raikas ruoan kumppani
Chablis'n maaperä on pääosin kalkkikiveä ja savea, maaperässä on runsaasti fossilisoitunutta merenpohjaa. Alue on melko tasaista ja monet tarhat ovat pohjoiseen, Chablis viinit ovatkin siitä syystä kevyitä ja hapokkaita.
Rypäleet poimitaan käsin ja valikoidaan tarkoin ennen hellää puristamista. Viini käy läpi malolaktisen käymisen, joka pehmentää hapokkuutta sopivasti. Viinin valmistuksessa käytetään terästankkeja raikkauden säilyttämiseksi.
Vaalean sitruunankeltainen
Tuoksu on raikas, sitruksinen ja viheromenainen.
Maultaan viini on kuiva, hapokas ja mineraalinen. Maku toistaa tuoksun aromeja.
Perinteisesti äyriäisten, hapokkuutta vaativien kalaruokien tai ostereiden kanssa, mutta myös yrttiset vaaleat lihat ja kermaiset kastikkeet nauttivat chablis´ta.