Tommasi Le Fornaci Lugana Riserva

Upea Tommasin luomus Sirmionesta

Juusto
Kala
Kasvis
Pasta

Tommasin Sirmionen tilalta kotoisin oleva osittain ranskalaisissa tammitynnyreissä kypsynyt elegantti valkoviini

Kasvuympäristö

Viini on peräisin Tommasin viinitarhoilta Sirmionesta. Viiniköynnökset kasvavat osittain kalkkikivipohjaisella maaperällä ja osittain hiekkasavisella.

Valmistus

Käsinpoimitut rypäleet puristetaan hellävaroen. Käyminen terästankeissa 10-12 päivää, tämän jälkeen 25 % viinistä kypsytetään 500 litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja loput 75 % terästankeissa 18 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viinit sekoitetaan keskenään, pullotetaan ja annetaan olla pullossa vielä seuraavat 6 kuukautta.

Väri

Kultaisia sävyjä

Tuoksu

Intensiivinen ja kehittynyt aromimaailma. Runsaassa kokonaisuudessa aistii raikkautta, mineraalisuutta ja kypsien keltaisten hedelmien aromeita.

Maku

Kompleksinen makupaletti yhdistää kukkaisia ja sitruksisia aromeita, hiven hunajaista makumaailmaa, elegantti vaniljan ja saksanpähkinän jälkimaku. Pitkä, suunmyötäinen ja kestävä.

Ruokasuositus

Garda-järven antimet löytävät parinsa tästä viinistä; paahdettua leipää oliiviöljyllä ja sitruunankuorella, basilikanlehdillä ja oliiveilla. Viinin runsas makumaailma antaa myöden myös pastaruoille, hieman kypsytetyille juustoille ja liharuoille. Erinomainen pari myös makeanveden kaloille.

Tuottaja
Tommasi
Maa
Italia
Alue
Veneto
Appellaatio
DOC Lugana
Rypälelajike
100% Turbiana
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
4,38 g/l
Happopitoisuus
6,58 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki