Kasvuympäristö
Köynnökset kasvavat harvassa ja tuottavat alle 2000kg/ha rypäleitä. Maaperä on hiekan ja kivien sekoitusta. Alueella ei sallita keinokastelua vaan köynnökset ulottavat juurensa jopa viiden metrin syvyyteen saadakseen riittävästi vettä.
Valmistus
Numanthia kypsyy 18 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, sinä aikana se kirkastetaan siirtämällä viini tynnyristä toiseen neljän kuukauden välein. Tammikypsytyksen jälkeen viini kypsyy vielä pullossa neljä vuotta.
Väri
Kypsän kirsikan punainen rubiinin sävyillä.
Tuoksu
Numanthia 2016 on vaikuttava ja syvä aromeiltaan. Sen tuoksussa on tummia marjoja, savuisuutta ja makeaa mausteisuutta.
Maku
Viini on pehmeän intensiivinen, sen kypsät ja silkkiset tanniinit luovat samettisen suutuntuman. Mustikoiden ja mustaherukoiden aromit täydentyvät orvokin, mustapippurin, neilikan ja tupakanlehden aromeilla. Pitkä, tasapainoinen ja miellyttävän hapokas viini, jolla on runsaasti kypsytyspotentiaalia.
Ruokasuositus
Viini sopii erityisen hyvin grillatulle porsaanlihalle, naudalle ja riistalle sekä esimerkiksi grillatuille mustekalalle.
- Tuottaja
-
Bodega Numanthia
- Maa
-
Espanja
- Alue
-
Kastilia-Leon
- Appellaatio
-
DO Toro
- Alkoholipitoisuus
-
15,00 %
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti