Bodega Numanthia, Numanthia

Numanthia-tilan nimikkopunaviini

Juusto
Nauta
Porsas
Riista

Numanthia-tilan nimikkopunaviini edustaa Toron aluetta parhaimmillaan. Se on upea ja tasapainoinen, sadan eri tarhan viineistä valmistettu blendi. Numanthiaan käytetyt rypäleet ovat kasvaneet 50–100 vuotta vanhoissa köynnöksissä. Toron alueella on yhdet maailman matalimmista satomääristä, jotka vuodesta toiseen takaavat konsentroituneen ja hyvä rakenteisen viinin. 

Kasvuympäristö

Köynnökset kasvavat harvassa ja tuottavat alle 2000kg/ha rypäleitä. Maaperä on hiekan ja kivien sekoitusta. Alueella ei sallita keinokastelua vaan köynnökset ulottavat juurensa jopa viiden metrin syvyyteen saadakseen riittävästi vettä.

Valmistus

Numanthia kypsyy 18 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, sinä aikana se kirkastetaan siirtämällä viini tynnyristä toiseen neljän kuukauden välein. Tammikypsytyksen jälkeen viini kypsyy vielä pullossa neljä vuotta.

Väri

Kypsän kirsikan punainen rubiinin sävyillä.

Tuoksu

Numanthia on vaikuttava ja syvä aromeiltaan. Sen tuoksussa on tummia marjoja, savuisuutta ja makeaa mausteisuutta.

Maku

Viini on pehmeän intensiivinen, sen kypsät ja silkkiset tanniinit luovat samettisen suutuntuman. Mustikoiden ja mustaherukoiden aromit täydentyvät orvokin, mustapippurin, neilikan ja tupakanlehden aromeilla. Pitkä, tasapainoinen ja miellyttävän hapokas viini, jolla on runsaasti kypsytyspotentiaalia.

Ruokasuositus

Viini sopii erityisen hyvin grillatulle porsaanlihalle, naudalle ja riistalle sekä esimerkiksi grillatuille mustekalalle.

Tuottaja
Bodega Numanthia
Maa
Espanja
Alue
Kastilia-Leon
Appellaatio
DO Toro
Alkoholipitoisuus
15,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Bodega Numanthia