Valmistus
Viiniin käytety rypäleet tulevat eri tarhoilta, jotka korjataan ja vinifioidaan erikseen. Näin Raimatilla pidetää yllä jäljitettävyyttä ja tasaisuutta, mutta samalla tunnetaan paremmin jokaisen viinitarhan, terroirin ja mikroilmaston omalaatuisuus. Kaikki viiniin käytetyt satsit on valmistettu eri tavalla; eri lämpötilat, käymisajat jne. Vuoden kypsymisen jälkeen cava uudelleenkorkitetaan.
Väri
Kirkkaan keltainen, vihreitä sävyjä.
Tuoksu
Raikkaan sitruksinen, hunajaa, saksanpähkinää, mantelipuuta ja omenaa.
Maku
Chardonnay-rypäle varmistaa viinin hienot kuplat ja kultaisen sävyn. Eloisa, pehmeä ja erinomainen rakenne.
Ruokasuositus
Cava sopii monenlaisten ruokien kumppaniksi, mutta kannattaa suosia yksinkeraisia makuja ilman runsasta mausteisuutta ja savuisuutta. Alkupalojen, merenelävien ja kalojen pariksi, myös vaalea liha, pastat, salaatit.
- Tuottaja
-
Raventos Codorniu
- Maa
-
Espanja
- Appellaatio
-
DO Cava
- Rypälelajike
-
Chardonnay, Xarel-lo
- Alkoholipitoisuus
-
11,50 %
- Sokeripitoisuus
-
3,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,40 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Raimat Cava Brut Nature