Biondi Santi Brunello di Montalcino Annata 2012

Historiallinen vuosikerta!

Vuosikerta 2012 on historiallinen, sillä se on viimeinen legendaarisen Franco Biondi-Santin tekemä vuosikerta Annata Brunello di Montalcinosta ennen hänen kuolemaansa 2013. Franco Biondi-Santi kertoi, että hän halusi tehdä viinejä, jotka eivät koskaan ole liian vanhoja juotavaksi ja 2012 Annata osoittaa sen kirkkaasti.

Viinillä on mahtava kellarointipotentiaali. Sen suositeltu käyttöaika on 2022-2036.

Viini on saanut 93/100 pistettä.

Valmistus

Rypäleet kerätään käsin noin syyskuun puolenvälin paikkeilla. Annataan käytettävät rypäleet tulevat 10 – 15 vuotta vanhoista köynnöksistä Greppon tilalta. Rypäleet valitaan erittäin tarkkaan ja kaikki työ tehdään tilalla. Käyminen tapahtuu perinteisissä slavonialaisissa tynnyreissä 18 päivää, kypsytys 800-7000 litran tammitynnyreissä 2-3 vuotta.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Kypsää marjaa, uutta nahkaa, Välimerellisiä yrttejä

Maku

Tiukahko, eloisa, punaista kirsikkaa, valkopippuria ja piipputupakkaa, tanniinit ovat hienostuneita. Hienosti tasapainoinen ja elegantti nuori viini.

Tuottaja
Biondi Santi
Maa
Italia
Alue
Toscana
Appellaatio
DOCG Brunello di Montalcino
Rypälelajike
Sangiovese 100 %
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti