Historiallinen vuosikerta!
Vuosikerta 2012 on historiallinen, sillä se on viimeinen legendaarisen Franco Biondi-Santin tekemä vuosikerta Annata Brunello di Montalcinosta ennen hänen kuolemaansa 2013. Franco Biondi-Santi kertoi, että hän halusi tehdä viinejä, jotka eivät koskaan ole liian vanhoja juotavaksi ja 2012 Annata osoittaa sen kirkkaasti.
Viinillä on mahtava kellarointipotentiaali. Sen suositeltu käyttöaika on 2022-2036.
Viini on saanut 93/100 pistettä.
Rypäleet kerätään käsin noin syyskuun puolenvälin paikkeilla. Annataan käytettävät rypäleet tulevat 10 – 15 vuotta vanhoista köynnöksistä Greppon tilalta. Rypäleet valitaan erittäin tarkkaan ja kaikki työ tehdään tilalla. Käyminen tapahtuu perinteisissä slavonialaisissa tynnyreissä 18 päivää, kypsytys 800-7000 litran tammitynnyreissä 2-3 vuotta.
Rubiininpunainen
Kypsää marjaa, uutta nahkaa, Välimerellisiä yrttejä
Tiukahko, eloisa, punaista kirsikkaa, valkopippuria ja piipputupakkaa, tanniinit ovat hienostuneita. Hienosti tasapainoinen ja elegantti nuori viini.