Sulje

Marc Brédif Vouvray Reserve Privée Brut Extrême

Vouvrayn ”fines bulles” –samppanjamenetelmällä valmistettu täysin kuiva, runsasarominen chenin blanc -kuohuviini.

Vaalea, vihertävän kullan värinen, pienikuplainen kuohuviini tuoksuu herkän kukkaiselle, päärynäiselle, sitruunaiselle ja briossiselle. Suussa kuiva, runsaan hapokas ja aromaattinen toistaen tuoksun hedelmiä sekä tyylikästä briossia. Mousse on pehmeä ja jälkimaku mineraalinen ja vivahteikkaan pitkä.

Valmistus: Rypäleet on kerätty käsin sälelaatikoihin valikoiden, erotellen kelpaamattomat yksilöt joukosta. Reserve Privée Brut Extrême -viini valmistetaan vain parhaista vuosikerroista, joihin sekoitetaan 10% reserveviinejä tuomaan kompleksisuutta. Viini valmistetaan samppanjamenetelmällä, ja pullokäymisen jälkeen viini kon kypsynyt tuhatvuotisissa kalkkikellareissa vähintään 2,5 vuotta. Vouvrayn kalkkisen maaperän tuomaa aromikkuutta vaalien uudenlleenkorkituksen yhteydessä tapahtuva "dosage" on minimaalinen. Perinteisesti viinityyppiä on kutsuttu nimellä "fines bulles", hienot kuplat.

Väri: Vaalea, vihertävän kullan värinen

Tuoksu: Kukkia, omenaa, päärynää, sitruunaa, briossia

Maku: Kuiva, ryhdikkään hapokas, aromaattinen, mousseltaan pehmeä, pitkä mineraalinen jälkimaku

Ruokasuositus: Tyylikäs aperitiivi tai maljajuoma juhliin. Viiniharrastajan löytö!

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Vouvray (Loire)
Tuottaja: Marc Brédif
Alkoholipitoisuus: 12.00 %
Sokeripitoisuus: 5.0 g/l
Happopitoisuus: 8.4 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Chenin Blanc
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Vuonna 1893 perustetun Marc Brédifin majesteettisissa kellareissa Toursin kaupungin itäpuolella kypsyneet viinit on kautta aikojen tunnettu alueen parhaimmistoon kuuluvina. Paroni Patrick de Ladoucette osti Marc Brédifin vuonna 1980 ja herätti satavuotiaan talon uudelleen henkiin yhdistämällä talon perinteet ja nykyajan viininvalmistusteknologian.

Marc Brédifin Loire-joen kalkkikiviseen rantatörmään louhitut kellarit, joiden kaivaminen aloitettiin jo kahdeksannella vuosisadalla, kuuluvat alueen laajimpiin ja upeimpiin. Syvälle maan uumeniin ulottuvat viileät ja kosteat tunnelit tarjoavat viinille ihanteelliset kypsymisolosuhteet.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »