Sulje

Viña Maipo Gran Devocion Cabernet Syrah

Loistava viini laadukkaiden liharuokien kumppaniksi.

Gran Devocion-sarja on viinintekijä Max Weinlaubin projekti Maulen laaksossa. Viinitarhan merkitys korostuu näissä viineissä ja Syrah-lajike on vahvassa roolissa. Välimerellinen ilmasto ja suuret lämpötilavaihtelut yön ja päivän välillä tasapainottavat rypäleiden kypsymistä säilyttäen raikkautta maussaan.

Valmistus: Käsinpoiminta, pidempi maseraatiokäyminen ja kypsytys 14 kk ranskalaisissa tammitynnyreissa takaa viiniin syvyyttä ja ra

Kasvuympäristö: San Clemente tarhan maaperä on kuiva sekä köyhä ja tuottaa erinomaisia Cabernet Sauvignon rypäleitä. Välimerelllisen ilmaston korkeita lämpötiloja viilentää Andien vuoriston viileys. Syrah tulee Villa Alegren tarhalta missä maaperä on savisempaa sekä kivisempää ja köyhää. Korkeilla seinämillä sijaitsevat tarhat altistuvat auringolle joka suunnalta. Tarhoja viilentää jatkuvasti mereltä sekä vuorilta puhaltavat

Väri: Tummanpunainen

Tuoksu: Karhunvatukkainen, mustikkainen, mausteinen, tupakkaa ja suklaata.

Maku: Maku moniuloitteinen, jossa mustikkaa ja karhunvatukkaa. Mukana musta- ja valkopippuria, lopussa tupakkaa ja suklaata. Täyteläinen ja mehevä, voimakkaat ja pehmeät tanniinit, jotka antavat viinille hienon rakenteen. Pitkä jälkimaku jonka runsaus ja lämpö johtuu Syrah-lajikkeesta.

Ruokasuositus: Ideaalinen tummalle riistalle, grillatuille lampaankyljyksille ja poronllihalle sekä laadukkaille, pitkään kypsytetyille juustoille.

Käyttövinkki: Tyylikäs viini liharuokien seuraksi. Sopii myös laadukkaille pitkään kypsytetyille juustoille.

Maahantuoja: VCT Finland
Maa: Chile
Tuotantoalue: DO Maule Valley
Tuottaja: Viña Maipo
Alkoholipitoisuus: 14.00 %
Sokeripitoisuus: 2.0 g/l
Happopitoisuus: 3,7 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Syrah
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Viña Maipon viinitalo on saanut nimensä Maipon kylän mukaan, jonka asukkaat elävät viinistä. Viinintekijä Max Weinlaubin johdolla syntyy viinejä, joista me suomalaisetkin olemme oppineet suuresti pitämään.

Viña Maipon historia alkoi vuonna 1948 Concha y Toro’n ostaessa viinitalon ja sen myötä Maipon parhaan viinitarhan; Quinta de Maipon. Talo on niittänyt kansainvälistä mainetta tasaisen laadun ja modernin maun omaavien edullisten viinien sekä myös kriitikkojen ylistämien laatuviinien myötä. Viinintekijä Max Weinlaub on erityísen ihastunut Syrah-lajikkeeseen.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »